Hidrant renascentist

dsc00507Spuneam săptămâna trecută că puteţi vedea o expoziţie foto la Cafeteca de pe A. Hirscher. Ieri a fost ultima zi în care aţi fi putut să gustaţi o cafea (sau un ceai) şi să privţi pozele cu Braşovul ce se găseau pe pereţi. Dar pentru că vreau să răspund curiozităţii celor ce n-au reuşit să ajungă pe acolo, m-am hotărât să postez respectiva poză pe blog.

Deci, acesta este un hidrant renascentist 😀 Poza e făcută de Laura anul trecut când Jugendbachchor a cântat la Bastionul Ţesătorilor din Braşov, în cadrul Festivalului Mirodeniilor.

De fapt, ce mai vroiam eu să zic este că nu mă îmbrac astfel doar din dorinţa de a fi ieşit din comun. Vreau să vă arăt despre ce e vorba cu costumele astea, prin două exemplificări video:

Biertan, 2007 (filmări pentru primul DVD Jugendbachchor)

Prin bunăvoinţa şi (de ce nu) creativitatea domnei Schlandt (care a făcut aceste costume) corul în care cânt are posibilitatea de a aduce un efect vizual în interpretarea sa.

Şumuleu Ciuc, 2007 – concert din cadrul Festivalului de Muzică Veche, Miercurea Ciuc

Nu toate concertele Jugendbachchor au parte de costume renascentiste, însă de fiecare dată când muzica şi locul ne permit, încercăm să facem un efort în plus (fetelor nu stiu cum puteti sa stati în ştrampi atăta vreme!) pentru a bucura şi ochiul, nu numai urechile.

Aşa că data viitoare când Jugendbachchor va cânta (cu costume sau fără) o să postez data, locul, ora şi toate detaliile ca, în cazul în care aveţi curiozitatea şi dorinţa de a ne vedea şi auzi, să puteţi veni.

Reclame

Un gând despre „Hidrant renascentist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.