Sărbătoare americană în stil german

4th of July!…mare sărbătoare pentru poporul american (aţi văzut voi prin filme, emisiuni, la ştiri, ce bucurie şi câţi bani se cheltuie în SUA de ziua naţională). Ba şi pe la Ambasada SUA din Bucureşti se organizează o petrecere, pardon!…dineu stilat în cinstea Zilei Independenţei.

Uite că la Braşov, de ziua lor, noi o să mergem la un concert care o să ignore toată sărbătoarea asta americană. Un cvintet de suflători din Germania, pe nume ARIRANG, va „sufla” muzică clasică şi contemporană pentru „lemne”, flaut şi corn. Din câte am văzut pe site-ul Centrului Cultural German Braşov(apropo, site-ul este făcut de Cubus Arts – îi ştiţi de la Facturează.ro) cei patru băieţi şi o fată (Friedrich Haberstock, flaut; Jörg Schneider, oboi; Steffen Dillner, clarinet; Sebastian Schneider, corn; Monica Schneider, fagot) vor interpreta următorul program:

August Klughardt: Cvintet în Do Major op.76

Jose-Maria Sanchez-Verdu: Hekkan I (2008)

Charles Lefebvre: Suită op.57

Josef Miroslav Weber: Cvintet în Fa Major (1900)

Eu unu cred că o să fiu duminică, 4 iulie, la ora 19:00, la Muzeul de Artă Braşov, mai ales că intrarea e liberă.

Cvintetul Arirang a fost fondat în anul 2002 în urma iniţiativei a câtorva dintre membrii orchestrei Junge Deutsche Philarmonie (Filarmonica Germană Tânără). Înfiinţată în 1974, Junge Deutsche Philarmonie face parte dintre cele mai de succes orchestre din Germania  şi este locul de unde s-au format de-a lungul timpului mai multe ansambluri muzicale renumite, ca „Modern”, „Deutsche Kammerphilarmonie Bremen” sau „bach, blech and blues”. Orchestra este compusă din cei mai buni 100 de muzicieni din întreaga lume, care sunt selectaţi dintre cei 25.000 de studenţi care învaţă în cele 24 de conservatoare din Germania. Ideea de a forma cvintetul Arirang a venit la un turneu cu Junge Deutsche Philarmonie în Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Numele de „Arirang” vine de la un cântec popular coreean foarte îndrăgit, care exprimă, printr-o melodie simplă, atitudintea despre viaţă şi sentimentul de a apraţine la o comunitate. Ceea ce îi uneşte pe cei cinci tineri este pasiunea pentru muzică.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s