Concert JBC la Prejmer

Anul acesta avem onoarea de a deschide stagiunea concertelor de la Prejmer. Chiar ne spunea dirijorul nostru, Steffen Schlandt, că pentru Jugendbachchor concertul de la Diletto Musicale e un fel de „meci acasă”, biserica din Prejmer fiind cea mai importantă „scenă” pe care evoluăm an de an.

Îmi place că pentru concertul de duminică am revenit la muzica veche (baroc timpuriu: Monteverdi, Schütz) şi la Bach. Şi ca să meargă toate bine la inimă am băgat în program şi o piesă „siropoasă” (cum îi place lu’ Andreas să zică) din perioada romantică, de-a lui Dvořák. Cred că o să fie muzică pentru mai toate gusturile: acapella, instrumentală (concert pentru oboi şi coarde de Vivaldi), vocal-instrumentală (ba cu orchestră, ba cu orga mare), un spiritual pe final şi nişte piese tradiţionale care să ungă inima şi sentimentu’ saşilor ce o să fie la concert.

Dacă nu aţi făcut cunoştinţă până acum cu acustica de la Prejmer vă îndemn să ascultaţi câteva întregistrări cu noi de la ediţiile precedente AICI (daţi scroll pe pagină pentru a opri playeru de sub formularul pt DVD). Şi dacă nu vă conving înregistrările testaţi voi personal duminică la 17:00.

Pentru cei care nu dispun de automobil personal…sau prieteni cu maşină, puteţi ajunge la Prejmer cu microbuzul. Îl puteţi lua din spatele bisericii Bartolomeu, iar biletul costă undeva la 4 lei, plecarea făcându-se odată pe oră (din câte îmi amintesc).

Astea fiind zise, mai multe detalii găsiţi la Informaţii oficiale, iar eu vă aştept să bem după concert sucul de corcoduşe.

Reclame

Un gând despre „Concert JBC la Prejmer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.