Concertele din Biserica Neagră vor închide Musica Coronensis 2010

Ultima zi a festivalului, duminică 17 octombrie, este rezervată concertelor la Biserica Neagră:recitalul de orgă şi percuţie de la ora 12:00 şi concertul vocal-simfonic de  închidere ce va începe la ora 17:00.

La orele prânzului orga Buchholz va fi acompaniată de sunetele de tobă în ceea ce se doreşte a fi întrepătrunderea spiritualităţii cu ritmul vieţii pământeşti, în interpretarea Amaliei Goje (orgă) şi a lui Adorjáni Tamás (percuţie). Cu această ocazie va putea fi ascultată, în primă audiţie, lucrarea „Coincidentia oppositorum” a tânărului compozitor braşovean Gabriel Mălăncioiu, pe care acesta o dedică oraşului Braşov cu ocazia împlinirii a 775 de ani de la atestarea documentară.

Concertul ce va închide această a VIII-a ediţie a festivalului Musica Coronensis va reprezenta o premieră pentru oraşul nostru fiind primul concert vocal-simfonic cu instrumente istorice, specifice perioadei baroc a muzicii, la Braşov. De asemenea Cantata „Wachet auf, ruft uns die Stimme” a lui J.S. Bach va fi readusă în faţa publicului braşovean după prima sa audiţie din anul 1907. Aceasta a fost prima cantată de Bach interpretată în Biserica Neagră sub bagheta cantorului Rudolf Lassel. Organistul Hans Eckart Schlandt va interpreta prima parte din Simfonia nr.2 de Paul Richter, pe care personal a transpus-o pentru orgă după o schiţă a compozitorului. Finalul concertului şi a festivalului în acelaşi timp se va produce odată cu acordurile finale ale „Gloriei” de A. Vivaldi, sub conducerea muzicală a dirijorului Steffen Schlandt.

Preţul biletelor la cele două concerte vor fi: 6 lei (3 lei cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari) la concertul de la ora 12:00 şi 10 lei (5 lei cu reducere) la concertul de la ora 17:00

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.