Operaţiuni de salvare în Biserica Neagră

Poate că nu ştiaţi dar în timp ce voi citiţi acest articol în Biserica Neagră au loc trei operaţiuni de salvare extrem de importante. Sunt implicate foarte multe persoane instruite pentru aceste operaţiuni, iar costurile se ridică la zeci de mii de euro. De ani buni (deja) Parohia Bisericii Evanghelice C.A. din Braşov  este preocupată de astfel de acţiuni de salvare.

Intuiţi deja că titlul gen „Şoc!” este doar o strategie gen tabloid de a vă atrage atenţia (iertaţi-mi practicile neortodoxe :D). Pe galeria sudică din Biserica Neagră se află 3 orgi a 3 biserici evanghelice din: Rupea, Buneşti şi Hamba. Cea mai importantă dintre ele este cea din Rupea, care poate fi considerată cel mai important instrument transilvănean păstrat din sec. XVII. Orga a fost adusă la Braşov deoarece biserica din Rupea se află în renovare iar lucrările ar fi pus-o în pericol. În acest moment ea este în procesul de restaurare de către Atelierul de Tâmplărie şi Construcţie de Orgi  din Hărman.

Biserica evanghelica Rupea. Poza din Arhiva Bibliotecii din Gundelsheim (Germania)

Vă las să citiţi în continuare informaţiile şi datele oficiale:

Proiectul restaurării orgii din Rupea, demarat de Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România şi evaluat la suma de 33.514 euro, continuă datorită participării numeroase a publicului la concertele din Biserica Neagră. În toamna anului 2008 orga… [Mai mult]

Orga din Rupea in Biserica Neagra
Anunțuri

7 gânduri despre „Operaţiuni de salvare în Biserica Neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s