„Banca care” n-aş alege-o…

Pentru început uitaţi-vă (şi mai ales ascultaţi!) cu atenţie această reclamă:

Frumos, nu? Se dă o bancă (din aia de bani…dar şi una pe care se stă :P), un nou credit de refinanţare, o trupă pop-rock celebră în România (Holograf), culori calde şi vii (ca să te facă să te simţi confortabil), oameni cu zâmbetul pe buze, senini, fără griji şi…o melodie (care ar trebui să-ţi rămână întipărită în minte pt. a face apoi conexiunea cu ideea reclamei). V-a sărit ceva în ochi (sau mai de grabă în urechi)?

„E-atât de multă bucurie/ pe drumul CARE voi porni. / E-atât….(şi de aici n-am mai putut auzi nimic pentru că mi s-a blocat acel „care” între nicovală şi scăriţă). Poftim!? Cum adică „pe drumul care voi porni”!? Cumva Vanghelie a fost copywriter-u’ acestei reclame?

Încă nu pot să-mi dau seama cum se poate, ca la spotul unei campanii publicitare naţionale, să treacă neobservată o asemenea greşeală. Să fie oare bunicuţii de la Holograf aşa de ramoliţi încât să nu mai aibă inspiraţie să compună o piesă cum trebuie? Sau li s-a dat textul dinainte şi ei au încercat să-l pună pe nişte sunete? Şi dacă, să zicem, a fost o greşeală, cum e posibil ca cineva să bifeze „approve” ca reclama să meargă pe posturile naţionale!? Ori sunt prea incompetenţi, ori campania se adresează unei categorii bine definite din publicul privitor (atunci în spot ar fi trebuit să  cânte Guţă, cu Salam şi cu Adi Minune).

Încercând să trec peste acest şoc al penibilului unei agenţii publicitare care lucrează pentru un client, la rândul lui, bătut în cap, şi vreau să spun că pe mine totuşi m-a convins reclama asta: NU voi vrea să am de-a face vreodată cu Millennium Bank! Dacă ei nu se pot îngriji ca un cântec să fie corect, ce să mă aştept că vor face cu banii mei (sau cu ratele/dobânzile mele)? Aşa că, drag departament de marketing de la această bancă, aţi reuşit (prin minunata reclamă) să ţineţi la distanţă cel puţin un posibil client. Felicitări!

PS: Aseară am văzut pe TV că au reuşit între timp să schimbe textu’: „pe-un drum pe care voi porni”…dar asta după mai bine de o lună în care a rulat cum îl vedeţi mai sus.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s