Şterge-ţi amprentele

Un număr de identificare, un portret şi un profil şi…un set de amprente. Pentru mulţi oameni la aceste elemente se rezumă identitatea şi existenţa. Poţi să-ţi faci operaţii estetice, poţi să-ţi cumperi o nouă identitate, însă nu poţi scăpa de amprente. Infractorii fac tot ce le stă în putinţă pentru a se asigura că liniile ce formează acea formă distinctă pe fiecare deget nu vor lăsa urme acolo unde ei au operat.

Pot spune că trăim într-o lume a cărei scop este dezamprentizarea omului. Împachetate în ambalajul originalităţii şi coolimii, acţiunile ce deservesc acest scop sunt promovate prin orice mediu existent, la orice nivel posibil. Am ajuns la punctul în care până şi Fii tu însuţi! începe să fie depăşit. Până ieri sloganurile induceau ideea că eşti unic, eşt special, nu contează ce spun ceilalţi, tu eşti singurul care contează şi nu-i lăsa pe ceilalţi să-ţi spună cum să trăieşti(paradoxal, acest slogan în sine îi spunea omului cum să trăiască!). De fapt, asta a urmărit mintea ce a stat în spatele acestor cuvinte: modelarea ca în plastelină a omului; un nou Adam, o nouă Evă, care să aibă o autosuficienţă dependenţă totală. Să citim puţin dincolo de Fii tu însuţi!, ca să vedem că, de fapt, „dacă nu ai o viziune asupra vieţii, am pregătit câteva şabloane pentru tine; poţi să te îmbraci cum vrei, dar până îţi croieşti am eu câteva stiluri vestimentare deja ieşite pe piaţă; creează-ţi propria muzică, dar până îţi vine inspiraţia ştiu eu câteva trupe bune”…şi uite aşa, naivul Homo Originalus trăieşte iluzia unicităţii pe linia de producţie a Fabricii de Înşelătorii.

Dar, spuneam mai ’nainte, ambalajul acesta are data de expirare ieri. Un nou produs invadează piaţa tot mai agresiv, purtând pe etichetă motto-ul „Trebuie lumea să ştie cine eşti?”. Viaţa lui Fii tu însuţi! a fost sugrumată de Fii oricine vrei tu să fii. Terenul a fost bine arat de primul, pentru ca cel de-al doilea să poată încolţi mai uşor. Încet, încet, procesul dezamprentizării pare să atingă apogeul. Să vă spun care sunt semnalmentele lui Homo Invisibilus?

sex: hermafrodit (azi e bărbat, mâine e femeie, poimîine „altele”)

înălţime: depinde de cât de înalt e biroul pe care e aşezată tastatura şi mouse-ul

ochii: sunt complet negri de la expunerea prelungită la lumina monitorului/LCD-ului/plasmei/ochelarilor 3D

urechile: în formă de căşti, pline de surplusul de informaţii

gura: amuţită, aproape că a uitat cum să articuleze

Portretizarea poate continua, dar subiectul şi-a ascuns adresa de IP şi s-a făcut nevăzut.

Stăpânitorul acestei lumi vrea să facă din noi un neam de infractori. Ne spune că toate semnalmentele păcatului sunt bine ascunse. Asta doar pentru a veni la final cu amprentele celor ce nu au fost atenţi la înşelătoria ce le-a stat în faţă şi s-au făcut complicii săi. Din câte ştiu, complicitatea la infracţiune se pedepseşte!

Pentru a nu uita acest lucru îmi voi pune un reminder, ca atunci când degetele îmi vor intra în acidul păcatului, să mă trezesc din hipnoză pentru a le scoate cât mai repede:

EL mi-a spus te cunosc, te chem pe nume: eşti al Meu. Faci parte dintr-o seminţie aleasă, dintr-un neam sfânt, tu eşti un fiu de Împărat.

Şterge-ţi amprentele false ale păcatului, lasă-L pe EL să-ţi remodeleze liniile degetelor pentru a se potrivi cu palmele Răscumpărătorului.

Reclame

2 gânduri despre „Şterge-ţi amprentele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.