Concert la sfârşit de an şcolar în Biserica Neagră

Ansamblul Canzonetta va susţine vineri, 3 iunie 2011, un concert dedicat încheierii anului şcolar, ce va avea loc în Biserica Neagră cu începere de la ora 19:00

Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România are plăcerea de a găzdui acest concert în care tinerii elevi ai Liceului „Johannes Honterus”, sub conducerea dirijoarei Ingeborg Acker şi acompaniaţi la orgă de Paul Cristian, vor interpreta piese muzicale instrumentale şi vocal-instrumentale. Astfel, se vor putea audia lucrări ale compozitorilor: Thomas Ravenscroft, Johann Kaspar Bachofen, Giuseppe Torelli, Johann Sebastian Bach, Michael Praetorius, precum şi selecţiuni din „Odae cum Harmoniis” a reformatorului braşovean Johannes Honterus.

Ansamblul Canzonetta a fost înfiinţat în anul 1994, sub îndrumarea lui Ingeborg Acker, din  elevi ai liceului „Johannes Honterus” din Braşov. Copii de la vârsta de 7-8 ani până la liceeni învaţă diferite instrumente (Blockflöte, Xilofon, Metalofon ş.a.) împreună cu cântatul vocal. Astfel s-a născut un ansamblu,  care a acumulat un repertoriu diversificat din 5 secole şi cu distribuţii diferite. Pe parcursul anilor corul a cântat în multe oraşe din România şi a întreprins turnee în Germania, Austria si Elveţia. Canzonetta a înregistrat unele dintre concertele sale pe CD  şi a avut apariţii la Emisiunea în limba germană din cadrul TVR.

Intrarea la concert este liberă, cei prezenţi având posibilitatea ca la final să ofere o donaţie benevolă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.