Pictură şi ceai

Este frumos (şi de dorit) să fii o persoană multilateral dezvoltată, să nu laşi ignoranţa să îşi facă loc la conducerea vieţii. Şi pentru că în ultimul timp postările mele au fost 99% despre muzică / concerte, vreau să arăt că sunt deschis şi către alte arte. 🙂

Vreau să vă spun despre o expoziţie de pictură cu vânzare, deschisă pe 5 iulie la Ceai et caetera (Str. Castelului 37, Braşov), a artistei Judith Gocsman. „Parcul însorit”, „Apus sau răsărit”, „Libertate”, „Romantism”, „Plimbarea”, „Lac cu nuferi”, „Floare” sau „Vara” sunt câteva dintre titlurile tablourilor ce surprind natura prin prisma ochiului feminin, prin scoaterea în evidenţă a unor elemente simbolizatoare a unor emoţii (bucurie, visare, nostalgie) sau stări (libertatem joc).

Lumina este esenţială. Pe ea am surprins-o în fiecare imagine pe pânză, redând astfel un dor al sufletului: optimism, speranţa fericirii…Culorile pastelate filtrate în această lumină blândă şi gingaşă sunt şi ele niste mici fărâme din sufletul femeii…mereu colorat, mereu luminos, mereu dornic de iubire , de fericire.
Soarele, vara, lacul, nuferii…toate acestea sunt motivele mele romantice. Aceste tablouri vin să dezvăluie o părticică din misterul feminin, delicat şi plin de candoare, dar şi plin de simplitate.

(Judith Gocsman)

Veţi putea admira  şi colecţia de borcănaşe pictate. Banale în utilizarea lor de fiecar zi, aceste borcănaşe se transformă în vaze sau suporturi de lumânări ce ascund poate o întragă poveste în spatele lor.

Intrarea este liberă, poate o să vă coste doar un ceai, dacă vă place atmosfera de acolo şi doriţi să petreceţi mai mult timp în ceainărie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.