Diletto Musicale – pretext să mergi la Prejmer

Nu v-aţi săturat de oraş, aglomeraţie, maşini, zgomot, rutină şi alte elemente ale tacâmului ăstuia? E perioada concediilor şi vacanţelor, însă nu toţi îşi permit să plece în vreun sejur exotic sau măcar până la munte (undeva unde nu e plin de maşini de teren şi grătare sfârâitoare). Pentru cei care nu-şi permit astfel de „mofturi” există o alternativă, e drept doar de o zi pe săptămână, de a evada: o ieşire la ţară, într-un loc încărcat de istorie.

Dacă îţi place să mai asişti şi la un concert de muzică de cameră, atunci ai un motiv în plus de a merge la Prejmer. De fapt ai 4 motive: 4 concerte în duminicile lunii august. Concertele încep la ora 17, ceea ce face posibilă o vizitare a cetăţii în dup’amiaza zilei, înainte de concert. Intrarea, atât în cetate cât şi la concert, este liberă, astfel că  mica excursie este rentabilă (cheltuind doar pentru transportul până acolo). Fortificaţiile bisericii sunt unele dintre cele mai bine păstrate de la noi din ţară, cetatea făcând parte din patrimoniul UNESCO, iar biserica este impresionantă atât vizual cât şi acustic.

„Diletto Musicale” atrage, de la an la an, un număr tot mai mare de turişti. Ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie, este unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică de cameră ce se desfăşoară în mediul rural la noi în ţară (fiind printre primele de acest gen din România). Diversitatea reperoriului şi a distrubuţiei muzicale (instrumente solo, ansambluri camerale, orgă, cor şi orchestră) reuşeşte să răspundă dorinţelor şi aşteptărilor unei palete extinse de publicuri.

Mai multe informaţii despre festival şi despre primul concert găsiţi [AICI]

Apropo, pe 14 august voi fi şi eu acolo în calitate de corist 😉

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s