El concierto de Coro Juventud de Bach

Dacă e august, atunci este concert Jugendbachchor la Prejmer. Spuneam anul trecut că nu se poate ediţie de Diletto Musicale fără un concert în care să cântăm şi noi. Anul acesta nu face excepţie de la regula, ba mai mult vine cu un concert special.

Probabil că sunteţi contrariaţi de titlul acestui post (cei care ştiţi spaniolă nu vă luaţi de mine, e făcut cu Google Translate). M-am gândit să vă pregătesc de pe acum pentru ce vă aşteaptă duminică, de la ora 17:00. În biserica din Prejmer se vor auzi cântece în spaniolă, în ritmuri şi acorduri latino-americane (şi acum nu vă gândiţi la Natalia Oreiro sau Marc Anthony!). Pentru mine este o noutate totală această muzică şi sunt sigur că şi pentru voi, aşa că şi din curiozitate şi tot merită să veniţi.

De unde a venit ideea unui astfel de concert? Păi lucrurile stau cam aşa: organizatorii Festivalului de Film Internaţional Râşnov au lansat invitaţia către dirijorul nostru în vederea susţinerii unui concert care să se încadreze în tema colonizării. În căutarea unei potriviri la această temă atenţia s-a oprit asupra muzicii popoarelor sud-americane. Şi uite aşa s-a ajuns la stabilirea unui repertoriu din barocul latino-american care să poată fi interpretat atât instrumental cât şi coral. Şi dacă tot pregăteam acest concert pentru concertul din cadrul FFIR, am spus că ar fi o bună ocazie să-l ţinem şi la Prejmer.

Partea faină este că s-a reuşit aducereaunei soliste ce are habar despre această muzică: Theresia Bothe. Prin spiritul şi prin felul autentic în care cântă te face parcă să simţi muzica altfel. Sper ca până duminică şi noi, cei din cor, să ne molipsim de spiritul latino şi să putem să ne bucurăm de muzica pe care o vom cânta.

Repertoriul interpretat în cadrul concertului constituie o premieră pentru festival şi este în acelaşi timp o raritate pentru concertele camerale de la noi din ţară. Lucrări instrumentale şi vocal-instrumentale din sec. XVII ale unor compozitori precum [Mai mult…]

Şi la final, un mic preview la ce va fi duminică, una dintre piesele pe care le vom cânta:

Reclame

4 gânduri despre „El concierto de Coro Juventud de Bach

  1. Multumesc,Beni,pentru informatiile tale…le-am transmis tuturor si multi sunt incantati de ideea si tema acestui concert.Suntem foarte foarte invidiati,muzical vorbind si in sensul pozitiv.
    Zane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.