Concurs de arhitectură pentru reabilitarea şi amenajarea curţii Johannes Honterus

Au fost multe discuţii şi păreri, precum şi multe controverse legate de curtea Bisericii Negre (care se numeşte „curtea Johannes Honterus”): ba că nu e amenajată, ba că nu pot merge dom’şoarele cu tocuri cui, ba că se fac bălţi (nu cred că sunt mai mari ca cele de pe lângă sensurile giratorii!), ba că sunt maşini sau altele apreciative la faptul că nu s-a pus pavaj de proastă calitate sau că s-a păstrat un aer mai vechi ş.m.d.

Se pare că într-un final lucrurile încep să se cristalizeze în vederea găsirii unor soluţii atât estetice cât şi practice astfel încât zona să fie demnă de centrul istoric al unui oraş european. Ideea organizării unui concurs de arhitectură a pornit la iniţiativa conducerii Bisericii Negre care, din păcate, n-a avut posibilitatea organizării acestuia anul trecut. Din fericire anul acesta discuţiile dintre Biserica Evanghelică C.A.  şi Primăria Braşov au ajuns într-un punct în care ambele părţi au constatat că este nevoie de colaborare pentru a realiza astfel de proiecte care să îmbunătăţească tot ce ţine de zona centrului istoric.

Prin intermediul Asociaţiei „Salvaţi centrul istoric al Braşovului”, cele două instituţii pot demara proiecte prin care clădiri şi zone de interes să fie restaurate/reabilitate/amenajate, accesând fonduri structurale europene sau naţionale. Prima etapă pentru curtea Johannes Honterus este organizarea de către Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Braşov-Covasna-Harghita, a unui concurs de soluţii. Acesta va fi lansat mâine, cei interesaţi putând accesa documentaţia concursului pe www.oar.org.ro (începând de mâine).

Informaţii oficiale despre acest concurs puteţi găsi AICI

Zilele următoare vă voi prezenta câteva considerente istorice legate de Curtea Johannes Honterus, aşa cum se regăsesc ele în documentaţia concursului.

Reclame

2 gânduri despre „Concurs de arhitectură pentru reabilitarea şi amenajarea curţii Johannes Honterus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.