Ne vizitează elveţienii

Vă anunţ de pe acum că urmează o săptămână plină de muzică la Braşov. Biserica Neagră va fi epicentrul (dacă tot s-a folosit cuvântul acesta în ultimele zile) a şase zile în care muzica braşoveană şi cea a marilor compozitori va fi adusă în faţa voastră. Nu vă spun (încă) mai multe despre acest lucru, toate la timpul lor 🙂

De data aceasta vreau să vă prezint un concert care va fi ca un fel de „încălzire înainte de meci”. Duminica asta, pe 9 octombrie, vor veni la Biserica Neagră nişte elveţieni. Scopul lor va fi acela de a cânta, începând cu ora 17:00, lucrări corale din diferite epoci şi stiluri pentru publicul braşovean. Ei se numesc Chor der Evangelischen Singgemeinde Bern und Zürich şi sunt corul reunit al corurilor evanghelice din Berna şi Zürich. Din câte am aflat se reunesc în fiecare an şi pregătesc un program cu care merg în diferite părţţi ale Elveţiei şi Europei (ceea ce mi se pare foarte fain!).

Anul acesta ajung în România, Braşov, Biserica Neagră şi vor cânta acompaniaţi la orgă de dr. Steffen Schlandt (de mult am dorit să-i scriu numele cu titulatura în faţă 😉 ). Concertul va fi cu intrare: 6 lei; asta şi pentru că se doreşte strângerea în continuare de fonduri (din vânzarea de bilete) pentru restaurarea orgii din Rupea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.