Piesă în primă audiţie la concertul Filarmonicii Braşov

Astăzi, 13 octombrie, la concertul simfonic al Filarmonicii Braşov, ce va începe de la ora 19.00 la Cercul Militar, va avea loc prima audiţie braşoveană a lucrării „Sinfonietta” de Helmut Sadler.

Este o ocazie specială la care merită să participi, chiar dacă nu eşti un abonat al concertelor filarmonicii. Recunosc, nici eu nu-mi permit să merg săptămânal la aceste concerte, în mare parte pentru că 20 de lei/concert nu sună foarte încurajator. Mai mergeam dimineaţa la 10, la repetiţia generală cu public, unde intram gratuit, dar de când muncesc nu prea mai am cum. Dacă aş mai fi avut carnet de student aş fi putut intra cu 10 lei, dar şi vremurile acelea au apus… (câtă nostalgie! 🙂 )

Din câte am înţeles de la unii membri din orchestră lucrarea lu’ nenea Sadler e chiar faină şi merită ascultată. Deci, ne vedem la concert în seara asta?

Helmut Sadler s-a născut în 1921 la Mercheaşa (jud. Braşov). Primele ore de muzică le-a avut la seminarul pedagogic din Sibiu. După absolvirea şcolii a fost învăţător la Homorod, până în 1946, când împrejurările războiului l-au determinat să plece în Germania, unde îşi începe studiile muzicale la Institutul pentru Muzică Bisericească din Erlangen. Între anii 1947 şi 1952 studiază compoziţia cu Gerhard Frommel la Conservatorul din Heidelberg. Între anii 1952-1958 Helmut Sadler a fost compozitor liber profesionist…[Mai mult]

Reclame

2 gânduri despre „Piesă în primă audiţie la concertul Filarmonicii Braşov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.