No, lucrurile faine se mai şi termină…

(A nu se citi „no” în engleză, ci în ardelenească 😉 )

Spun asta pentru că am convingerea că Musica Coronensis chiar face parte din categoria lucruri faine. Astăzi au loc ultimele două concerte ale ediţiei din acest an a festivalului, Biserica Neagră fiind locul în care se va întâmpla actul cultural.

După matineul de orgă (ora 12:00) susţinut de Gedymin Grubba (Polonia) şi în cadrul căruia va avea loc şi premiera absolută a piesei „Hommage a George Enescu” de Gabriel Mălăncioiu, va urma concertul festiv de închidere.

De la ora 17:00, peste 60 de persoane vor încerca să readucă la viaţă atmosfera psalmilor aşa cum au simţit-o Mendelssohn, Lassel şi Dima. De fapt, ideea concertului e una foarte faină: un soi de dialog între maestru şi ucenicii săi (chiar dacă cei doi braşoveni nu au fost elevii direcţi ai lui Mendelssohn). Muzica celui care a înfiinţat Conservatorul de la Leipzig unde Lassel şi Dima au studiat, va fi pusă faţă în faţă cu cea a studenţilor acestei instituţii.

Va fi un concert pe gustul multora, pe înţelesul tuturor, care va plăcea publicului (asta şi pentru că nu vor fi aşa de multe părţi solistice ca la un oratoriu şi corul va avea mai mult de cântat 🙂 ). Cei care nu au ajuns la matineul de la prânz, au şansa să „recupereze” prin cele două piese de orgă ce vor fi interpretate de organiştii Bisercii Negre, Eckart şi Steffen Schlandt.

Mai multe informaţii AICI

Reclame

Un gând despre „No, lucrurile faine se mai şi termină…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.