Proiectul câştigător al concursului „Reabilitare şi amenajare Curtea Johannes Honterus”

Planşele proiectului ce a câştigat premiul I la concursul „Reabilitare şi amenajare Curtea Johannes Honterus”

Felicitări arh. Johannes Bertleff şi echipei de la Exhibit (Braşov) & ADN Birou de Arhitectură (Bucureşti)

Astăzi, la conferinţa de presă de la Primăria Braşov, au fost anunţaţi câştigătorii concursului de soluţii pentru curtea Bisericii Negre. În faţa reprezentanţilor presei, a invitaţilor comunităţii evanghelice şi a arhitecţilor (care au dorit să ia parte ca acest eveniment) au fost deschise plicurile secretizate ale proiectelor cu nr. 69 şi nr. 87 înscrise în concurs.

Astfel proiectele câştigătoare desemnate de juriu sunt:

Premiul I (6.000 euro) – Arh. Johannes Bertleff, Asocierea SC Exhibit Arhitectura SRL Braşov & SC ADNBA SRL Bucureşti.

Premiul II (2.500 euro) – Arh. Alexandru Axinte, SC Studio BASAR SRL Bucureşti

Juriul a luat decizia de a nu acorda premiul III. Banii alocaţi vor fi folosiţi la tipărirea unei broşuri a concursului ca model de urmat în ce priveşte reabilitarea unui monument istoric de categoria A

Cele două proiecte premiate s-au detaşat categoric de restul celorlalte proiecte prin: soluţii personalizate, sensibile, compatibile cu spiritul istoric şi semnificaţiile locului.

Soluţiile propuse în proiectul câştigător al premiului I, presupun rezolvarea pavimentului cu păstrarea calităţii istorice şi plastice, prin repunerea în funcţiune a rigolelor, preluarea şi dirijarea apelor către un punct de colectare în zona Curţii Mici. De asemenea se au în vedere elementele ce ţin de mobilierul urban şi a detaliilor constructive în sau sub suprafaţa pavimentului. Proiectul are în vedere şi rezolvarea laturii nordice prin includerea curţilor de la nr. 18 (Piaţa Sfatului) şi 3 (Bariţiu) în circuitul funcţional şi spaţiul general al curţii. Valorizarea arborilor de pe latura sudică şi reconfigurarea sensibilă pe latura nordică şi amplasarea de plăcuţele explicative integrate discret în paviment, sunt alte două elemente incluse în proiect.

Mai multe informaţii şi declaraţii pe pagina Informaţii Oficiale şi pe pagina oficială a concursului http://oar.squarespace.com/concurs-johannes-honterus

(Click pe imagini pentru a vedea full-size)

Puteţi vedea ambele proiecte premiate şi de asemenea toate proiectele înscrise în concurs pe internet.

Anunțuri

2 gânduri despre „Proiectul câştigător al concursului „Reabilitare şi amenajare Curtea Johannes Honterus”

  1. Deoarece sectiunea de comentarii a ajuns locul in care 3 persoane pistonau la greu despre „cat de porc” a fost acest concurs, din respect pt proiectul castigator voi inchide optiunea de comentarii.

Comentariile sunt închise.