Organistul Steffen Schlandt în concert la Sala Radio

Prim-plan: Steffen Schlandt. Plan indepepartat: Eckart Schlandt (©Bela Benedek)

Organistul Bisericii Negre, Steffen Schlandt, va concerta miercuri, 7 decembrie, în cadrul stagiunii radiofonice a concertelor susţinute de Formaţiile Muzicale Radio la Sala „Mihail Jora”. Concertul ce va începe la ora 19:00 îl va avea la pupitrul dirijoral pe Janko Zsolt care va conduce Orchestra de Cameră Radio.

În program:

F. Schubert: Uvertura în re major „în stil italian” D 590
J. G. Rheinberger: Concertul nr. 2 în sol minor pentru orgă şi orchestră
J. Haydn: Simfonia nr.100 în sol major Militara

Prezentarea concertului la radio.

Din păcate acest concert nu va fi transmis LIVE pe postul Radio România Muzical, de aceea cei interesaţi de concert pot cumpăra bilete de pe eventim.ro sau de la casa de bilete a Sălii Radio.

Personal regret faptul că nu pot participa la concert şi, mai mult, că acest concert nu va fi transmis în direct (fiind programată transmisia deschiderii stagiunii „Teatro alla Scala” din Milano….). Dacă ajungeţi la concert vă rog să-mi spuneţi şi mie cum a fost 🙂

Cât despre muzicianul Steffen Schlandt, vă las să aflaţi câteva date în continuare

Născut în 7 octombrie 1975, tânărul Steffen Markus Schlandt s-a decis pentru o carieră muzicală urmând exemplul tatălui său, cunoscutul organist Eckart Schlandt. Educaţia muzicală o primeşte de la tatăl său, sub îndrumarea căruia începe să studieze pianul şi orga.

După absolvirea liceului german “Johannes Honterus” din Braşov, Steffen Markus Schlandt se decide pentru o carieră muzicală. Este admis la Academia de muzică “Gh. Dima” din Cluj la lasa de orgă a conf. univ. Ursula Philippi.Studiază apoi în Germania ca bursier D.A.A.D. (bursă acordată de Institutul German pentru relaţii externe şi de serviciul „Diakonisches Werk”), la Facultatea de Muzică din Trossingen, unde a aprofundat muzica bisericească cu Prof. Christoph Bossert, iar la Würzburg s-a specializat în dirijatul coral şi de orchestră. Pentru rezultatele deosebite obţinute a fost laureat al premiului D.A.A.D. De asemenea a obţinut premiul II la Concursul internaţional de orgă de la Schramberg (2001) şi premiul pentru acompaniament de lied la Concursul din Würzburg (2003). Citeşte întregul CV

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.