Parlamentarii cântă colinde în scop caritabil

Nu va speriaţi, asta nu se întâmplă în România! (Cred că dacă ar fi la noi am putea spune, cu un fel de împăcare, „vine sfârşitul…” 🙂 )

Ascultând, ca de obicei, Classic FM la muncă, mă izbeşte un anunţ făcut de crainic (tot timpul m-a amuzat acest cuvânt): „Corul Parlamentului va susţine în această seară, de la ora x, un concert de colinde în scopuri caritabile, la Westminster…” Prima dată am zis: „O fi un cor care cântă tot timpul pentru parlamentarii de acolo, cu ocaziile speciale, format din profesionişti”. Nu m-a lăsat gândul şi am dat un seach pe Google. Şi ce-am găsit m-a lăsat 😮

The Parliament Choir a fost fondat în anul 2000 în urma frământărilor mai mulor parlamentari care şi-au dat seama că nu pot participa la repetiţiile altor coruri deoarece lucrările din Parlament au loc la ore în care repetiţiile aveau loc. Astfel s-a născut ideea formării unui cor care să se reunească la capela Parlamentului, la ale cărui repetiţii să poată participa membri ai celor două Camere (Camera Comunelor şi Camera Lorzilor), precum şi alţi lucrători ai Parlamentului. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi mai multe, citiţi pe pagina History a corului. Între timp sunt vreo 90 de corişti care susţin concerte serioase, cu orchestre renumite şi invitaţi speciali, cu lucrări de top.

Concertul din această seară va strânge bani pentru Fundaţia Classic FM şi pentru Fondul Corului Parlamentului pentru Tinerii Muzicieni.

Ştiu că politicienii au trăsăturile lor negative comune indiferent de ţară/naţiune/rasă, dar ce am aflat astăzi îmi confirmă încă odată că suntem departe rău! Pentru a păstra în viaţa lor (şi pentru naţiunea lor) tradiţia corală a Marii Britanii, parlamentarii englezi îşi iau timp să meargă la repetiţie. Personal nu i-aş fi criticat dacă lipseau de la sesiuni ca să meargă la cor (spre deosebire de ai noştri care lipsesc fără niciun motiv!), însă ei au spus că mai corect este să se organizeze separat în mediul în care se află. Sunt convins că muzica nu face diferenţiere între laburişti şi conservatori, între „sânge nobil” şi din ăla „normal” sau între consilieri şi secretare de birou. Tot respectul, Sirs and Madams!

Dacă sunteţi curioşi să auziţi acest cor, există o înregistrare pe Classic FM a concertului de la Cadogan Hall, Londra din data de 6 aprlie 2011 (începând cu minutul 3) – folosiţi codul SE21 7AA dacă vi se va cere zipcode la playerul ce se va deschide 😉

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s