Concertul de Crăciun de la Biserica Neagră (2011)

Este o perioadă plină de manifestări muzicale şi muzical-umanitare în această perioadă. Oferta e atât de vastă încât este cam greu să te decizi şi să alegi unde să mergi şi ce să vezi/asculţi. De multe ori concertele se suprapun, vin unul în continuarea altuia şi e cam greu de găsit timp de a participa, mai ales că e şi fuga asta după cadouri potrivite care să se potrivească analizei preţ-calitate.

Din păcate, toată această aglomeraţie (comercială, culturală, emoţională) ne cam distrage atenţia de la ceea ce ar trebui să fie esenţa acestei sărbători: naşterea Mântuitorului, prin care speranţa în viaţa veşnică a fost readusă pe Pământ. Sunt multe concerte care încearcă să ne facă doar să ne simţim bine, să îl aducă pe nea’ ăla cu barbă albă care e foarte darnic (dar care nu are nimic din Darul Vieţii!) şi să facă puţin teatru pentru copii şi alte scene de acest gen. Dacă simţiţi că doriţi altceva în această ofertă de „concerte extraordinare” cu „invitaţi speciali”, aveţi o alternativă: tradiţionalul concert de Crăciun de la Biserica Neagră.

Singurul lucru extraordinar pe care îl aduce acest concert este cântul pe care, de-a lungul a 5 secole (din baroc până în contemporaneitate), oamenii l-au adus lui Emanuel. Corul „Bach” al Bisericii Negre, un cor de neprofesionişti – dar cu drag pentru cântat – va interpreta lucrări pe care diferiţii compozitori le-au scris pentru această perioadă în care lumea îşi reaminteşte minunea din Betleem. I-au invitat alături de ei pe Valentina Mărgăraş (sopran), Lőfi Gellért (bas) şi Cvartetul Gaudeamus.

Veţi putea asculta piese de cor, solo, intrumentale (cvartet de coarde sau orgă), cântate în limba germană, română, spaniolă şi engleză, de pe mai multe meridiane şi în stiluri muzicale diferite, sub conducerea dirijorului Steffen Schlandt.

Fondurile strânse din vânazarea biletelor vor susţine proiectul restaurării orgii din Rupea coordonat de Biserica Evanghelică C.A. din România-Parohia Braşov.

Reclame

Un gând despre „Concertul de Crăciun de la Biserica Neagră (2011)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.