Concert de întâmpinare pentru 2012

Orga Buchholz (1839)

Pentru toţi turiştii care se vor afla de revelion la Braşov, sau pentru braşovenii care doresc să mai asculte un concert în Biserica Neagră, pe 31 decembrie are loc concertul La cumpăna dintre ani. Este deja al 13-le an în care acest concert are loc (tradiţia a început în 1999) şi trebuie să punctez faptul că este concertul cu cel mai numeros public (cei mai mulţi turişti).

Anul acesta, cei care se vor afla la ora 12.00 (la prânz) în Biserica Neagră vor putea asista la un concert special cu multă muzică de orgă şi presărat cu interpretări solistice ale Cristinei Radu. În cazul în care repertoriul constituie un argument, trebuie să ştiţi că se vor cânta lucrări de: J.S. Bach, G. Gabrieli, J.Massenet, J.P.Sweelinck, T. Brediceanu, W.A.Mozart, J.Haydn,  E.Bossi, J.Cabanilles.

La orga Buchholz a Bisericii Negre şi la orga din Buneşti (ce se află temporar pe tribuna de sud) se vor afla organiştii Steffen Schlandt şi Eckart Schlandt, alături de invitatul lor Wilhelm Schmidts (originar din Rupea). Ultimul dintre aceştia este, într-un fel, ambasadorul muzical al orgii din Rupea. Biserica Evanghelică C.A: din România-Parohia Braşov strânge în continuare fonduri pentru acoperirea cheltuielilor de restaurare a acestui important instrument istoric.

Cvartetul Gaudeamus va completa lista muzicienilor care doresc să transmită un „La Mulţi Ani” muzical pentru intrarea în anul 2012.

Biletul de intrare costă 10 lei şi se procură de la casa de bilete, înainte de concert.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s