Piaţa Unirii va deveni „Piaţa Regio”

E puţin dusă la extrem treaba cu schimbarea numelui din Piaţa Unirii în „Piaţa Regio”, dar cam ăsta e sentimentul ce îl am după ziua de azi, 24 ianuarie 2012. Nu sunt cel mai mare patriot şi nu am fost niciodată mânat de sentimente pentru glie, limbă, neam etc. etc. 24 ianuarie înseamnă mult pentru cei din vechile regate Ţara Românească şi Moldova, deoarece această unire (mică îi zicem noi acum, dar mare pe atunci) a fost un moment definitor pt naţiunea română. Nu mă aştept niciodată ca pe 24 ianuarie să avem ceremonii asemănătoare cu cele de la Iaşi , însă putem măcar să simţim împreună cu cei care retrăiesc istoria petrecută în locurile respective. Plus de asta, în oraşul tău din Transilvania (care nu a fost străin de Mihai Viteazu sau de Cuza), ai o piaţă care vrea să aducă aminte de unire şi din moment ce nu specifică „mică” sau „mare”, mă gndesc că e o oportunitate bună pentru un demers (măcar!) PR-istic. Îmi amintesc bine că în anii trecuţi au fost manifestări în Piaţa Unirii şi cel puţin au fost puse steagurile tricolore în zonă şi în centru. Anul acesta…pauză. Să nu-mi spună mie cei de la Primărie (sau Prefectură, că am înteles că dau responsabilitatea de la unii la alţii) că s-au hotărât să facă economii exact azi!

Ştiu, veţi spune că ăstora de la PDL le-a fost frică să nu iasă şifonaţi (huiduiţi şi înjuraţi) dacă se expuneau astăzi în vreun fel. Pentru mine, care nu-s nici USL-ist, nici PDL-ist, nici UDMR-ist, nici ce vreţi voi (bine, poate că mai votez la locale cu Forumul Democrat German, dar nu se pune :P) imaginea Piaţei Unirii în data de 24.01.2012 are un impact negativ mult mai mare decât dacă nişte unii huiduiau conducerea ţării la o „horă românească” presărată cu flori şi discursuri.

Un singur buchet cu panglică tricoloră pusă (cel mai probabil) de un cetăţean

Sunt sigur că pancartele alea două pe care scrie mare de-o şchioapă „Regio” au costat cât contractarea unei firme de sonorizare şi a recuzitei pentru o manifestare de acest gen.

Stânjenitor pentru oricine are în oraşul său o "Piaţa Unirii"

Cei de la primărie chiar au impresia că adoptând atitudinea de „silenzio stampa” şi „căldura bârlogului” adoptată de şăf e cea cu care se răspunde la criză (criza protestelor, nu aia economică)? Se înşeală amarnic…

Reclame

2 gânduri despre „Piaţa Unirii va deveni „Piaţa Regio”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.