Proiectul Laudate. Invitaţie la Saschiz

Fără a face o pledoarie prea lungă, vreau să vă pun în temă cu un concert unic pentru Tansilvania (şi pentru România): este vorba de un proiect muzical pus la punct de mai mulţi cantori ai bisericilor evanghelice din Siebenbürgen. Proiectul Laudate adună laolaltă organişti, cantori, studenţi alături de membri talentaţi ai diferitelor coruri evanghelice, solişti vocali precum şi orchestra barocă din Miercurea Ciuc. (Printre cei enumeraţi aici sunt şi eu, de aceea am o şi mai mare plăcere şi dorinţă de a vă invita şi vedea la concert)

Aşa că vă aştept sâmbătă, 2 iunie la concertul ce va avea loc în Biserica Evanghelică (biserică medievală fortificată) din Saschiz (jud. Mureş, lângă Sighişoara), începând cu ora 16:00.

Am avut curajul să spun că este un eveniment unic la noi pentru că lucrările ce vor fi interpretate au fost redescoperite în arhivele comunităţilor săseşti din jurul Sighişoarei: Şaeş, Cloaşterf, Saschiz. În secolele trecute, în toate aceste localităţi a existat o bogată viaţă muzicală. Mărturie stau atât compoziţiile cantorilor transilvăneni ca Johann Knall sau Benjamin Weiss, dar şi unele lucrări de W. A. Mozart păstrate în acele arhive. Steffen Schlandt (Braşov), Christiane Neubert (Făgăraş) şi Edith Toth (Mediaş) vor dirija câte una din aceste redescoperiri muzicale. Prezentarea concertului: Kurt Philippi (Sibiu).

Intrarea este liberă.

Interior biserica Saschiz
Corul in repetitie

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.