Eastern Mennonite High School Touring Choir în concert la Biserica Neagră

În fiecare an, stagiunea concertelor de orgă îşi îmbogăţeşte oferta muzicală prin prezenţa unor formaţii sau ansambluri corale din ţară şi (în mod special) din străinătate. În ultimii ani, mai multe coruri din Statele Unite ale Americii şi-au manifestat dorinţa de a include un concert la Biserica Neagră în cadrul turneelor lor prin Europa. Şi, de fiecare dată, pot spune că aceste coruri s-au prezentat foarte bine. Liceele americane pun accent mult pe arte, chiar dacă nu sunt cu profil vocaţional, iar rezultatele muncii extracuriculare ale elevilor au un rezultat remarcabil. Repertoriu divers şi interesant, cânt curat şi îngrijit, interpretare şi, evident, zâmbet pe buze.

Al doilea concert al Stagiunii concertelor estivale de orgă din Biserica Neagră aduce în faţa publicului primii invitaţi de peste hotare. Este vorba de Eastern Mennonite High School Touring Choir (Corul Liceului „Eastern Mennonite”), din Virginia SUA, sub conducerea dirijorului Jay Hartzler, care va concerta marţi, 12 iunie, de la ora 18:00.

Ca parte a turneului pe care corul în desfăşoară în Europa sub titlul „Numele lui Dumnezeu”, concertul din Biserica Neagră va reflecta, prin repertoriul sacru ce se întinde pe mai mulţi ani şi stiluri muzicale, referinţele biblice folosite de diferiţi compozitori pentru a-L descrie pe Dumnezeu. Programul concertului va fi compus atât din muzică vocală cât şi de orgă.
În ultimii 30 de ani Eastern Mennonite High School Touring Choir a realizat turnee şi a cântat în SUA, Canada, Puerto Rico, precum şi în 23 de state din Europa, participând la numeroase festivaluri corale internaţionale. În cei aproape 40 de ani de predare, Jay Hartzler, a coordonat şi a jurizat festivaluri din Virginia, Pennsylvania, Ohio şi Indiana.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.