Festivalul Musica Barcensis, ediţia a III-a, 2012

Concerte de muzică sacră în Biserici Evanghelice din Ţara Bârsei

Vineri începe o nouă ediţie a acestui festival regional (care doreşte să fie un produs local pe modelul festivalurilor din vest) care cuprinde 11 concerte în bisericile fortificate din Hărman, Râşnov şi Ghimbav. O bună oportunitate de weekend pentru braşoveni şi turişti de a vizita aceste biserici şi de a-şi hrăni sufletul cu muzică. Pont (nu Ponta!): dacă alegeţi să mergeţi la concerte aveţi ocazia de a vizita gratuit bisericile din Hărman şi Ghimbav, unde de obicei este bilet de intrare, cu invitaţia de a vă lăsa mâna largă la donaţii, la finalul concertului 🙂

Iată şi informaţiile oficiale: Bisericile Evanghelice C.A. din Hărman, Râşnov şi Ghimbav organizează cea de-a III-a ediţie a festivalului Musica Barcensis, ce se va desfăşura în perioada 6 iulie – 26 august 2012.

Ca şi în primele ediţii, festivalul doreşte şi anul acesta să valorifice tezaurul de instrumente istorice, prin concerte în care orgi restaurate în ultimii şase ani îşi pot face auzit glasul. Coordonatorii festivalului, organiştii braşoveni Paul Cristian şi Steffen Schlandt, au invitat alături de ei colegi din regiunea Braşovului, precum şi tineri muzicieni sau invitaţi din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu) şi străinătate (Germania).

„Festivalul doreşte să propună braşovenilor şi turiştilor o plimbare  muzicală în regiune, cu îmbinarea muzicii cu spaţiul patrimonial”, a declarat Paul Cristian.

La concertele din Hărman şi Ghimbav intrarea este liberă, iar la Râşnov biletul de intrare este 4 lei (2 lei cu reducere elevi/studenţi). [Întreg comunicatul de presă]

Voi reveni mâine cu detalii despre concertul inaugural de vineri, 6 iulie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.