Jugendbachchor va reprezenta România la „Donaufest” (Ulm)

Din categoria „să spunem lumii cu ce ne mai ocupăm” (asta ca să nu zic „să ne dăm mari”), astăzi vă prezint ceva din activitatea Jugendbachchor. Corul nostru (nu e al meu, dar cânt şi eu în el) a fost invitat de organizatorii Donaufest să ia parte la marele concert al festivalului, ca reprezentanţi ai României. La fiecare ediţie, pentru acest concert sunt invitate coruri din ţări riverane Dunării (de fapt, întreg festivalul aduce alături artişti, meşteşugari, oameni de cultură pentru care acest fluviu este elementul unificator, în dorinţa de a celebra diversitatea culturală europeană), iar anul acesta România a fost una dintre ţări. Organizatorii au dat de noi pe internet, ne-au invitat, am acceptat şi aşa se face că între 10-15 iulie vom fi în Germania, la Ulm.

Întotdeauna este o bucurie şi o stare de euforie atunci când trebuie să plecăm într-un turneu, sau astfel de proiect. Nu mai încerc să descriu emoţiile şi sentimentele ce mă încearcă, aşa că vă mai dau câteva informaţii, o poză… şi atât 😀

Jugendbachchor a fost invitat să participe la proiectul marelui concert final al festivalului, alături de alte patru coruri: Corul „Moldova” din Chişinău, Corul de Tineret „Lautitia” din Debrecen (Ungaria), Corul de copii şi tineri Ulm şi Corul de tineri al Münsterkantorei (Ulm). Împreună vor interpreta, alături de trei solişti şi acompaniaţi de o orchestră simfonică, lucrarea „Gloria” de Antonio Vivaldi, sub conducerea dirijorului Hans de Gilde.
Foto: Benedek Bela
„Suntem onoraţi să reprezentăm Braşovul şi România la acest festival prestigios. Respectând diversitatea etnică şi culturală din Transilvania, vom interpreta, la cererea organizatorilor, piese corale aparţinând folclorului românesc, săsesc şi maghiar, precum şi lucrări sacre din repertoriul corului”, a declarat dirijorul Steffen Schlandt.

Jugendbachchor, sau Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre, s-a format în anul 1993 la iniţiativa dirijorului de atunci Eckart Schlandt şi este un ansamblu format din corişti de trei etnii şi şase confesiuni. Din anul 2004 el este condus de dirijorul Steffen Schlandt, alături de care a susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate. Multe dintre concertele corului susţin activitatea de restaurare a orgilor istorice din Transilvania, prin strângerea de fonduri.

Mai multe, la întoarcere 😉

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.