Ghimbăveni, dă cultura peste voi!

Nu, nu…nu e vorba de cultura de cartofi, ci cultura reprezentată de muzica de orgă (patrimoniu, armonie, înălţare a sufletului).

Concertele ediţiei a 3-a a festivalului Musica Barcensis vor ajunge în acest sfârşit de săptămână şi la Ghimbav. Biserica Evanghelică C.A. va găzdui sâmbătă, 21 iulie, de la ora 18:00, concertul de orgă susţinut de Amalia Goje din Cluj-Napoca.

Tânăra organistă propune publicului următorul program:

1. Eberhard Kraus (1931-2003) – Preludiu in Do (Preludio, Arioso e Toccatina) ; Preludiu in Mi  (Invenzione) ; Preludiu in Sol  (Pastorale e Fugato)

2. Hermann Bönicke (1821-1879) – Ein feste Burg ist unser Gott!Straf mich nicht in deinem Zorn

3. Johann Pachelbel ( 1653-1706) – Aria Quarta

4. Eberhard Kraus – Preludiu in Mi b (Preghiera) ; Preludiu in Fa (Fantasia) ; Preludiu in La b (Padoana e Saltarello)

5. Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Schmucke dich o liebe Seele BWV 654 a 2 Clav. e Pedal

6. Franz Liszt (1811- 1886) – Variationen uber Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen

Foto: Steffen Schlandt

Timp de aproximativ o oră, veţi avea ocazia de a asculta sonoritatea orgii construite în anul 1786 de Johann Prause şi extinse în anul 1848 constructorul braşovean Carl Schneider (ucenic al lui C.A. Buchholz, cel care a construit orga mare a Bisericii Negre).

Intrarea este liberă, dar vă invit  să faceţi o donaţie benevolă la finalul concertului, pentru că orice sumă, fie ea cât de mică, este un ajutor pentru organizatori.

Următorul concert de la Ghimbav, din cadrul festivalului, va avea loc sâmbătă, 18 august, de la ora 18:00, în compania sopranei Cristina Radu şi a organistei Christine Chiriac.

Reclame

2 gânduri despre „Ghimbăveni, dă cultura peste voi!

  1. Evenimentul in sine merita toata lauda, e ceva de care noi, toti ghimbasenii avem nevoie avand in vedere ca, in afara de Zilele Ghimbavului, nu se prea intampla nimic interesant in comunitatea noastra. Nu avem un cinematograf, o casa de cultura, un centru in care tinerii sa poata participa la diferite cercuri sau sa isi formeze un hobby. Este trist sa fii tanar cetatean al Ghimbavului. E pacat ca intr-o comunitate in care exista atatia bani sa nu se investeasca mai nimic in tineret.

  2. DONÁȚIE ~i f. 1) Act prin care o persoană transmite cu titlu gratuit și irevocabil un bun al său altei persoane. 2) Bun (sumă de bani, obiecte etc.) transmis astfel. [Art. donația; G.-D. donației; Sil. -ți-e] /<fr. donation, lat. donatio, ~onis

    Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco

    DONÁȚIE s.f. Act prin care una dintre părți procură un avantaj celeilalte părți fără a primi ceva în schimb; dar făcut printr-un act public. [Gen. -iei, var. donațiune s.f. / cf. lat. donatio, fr. donation].

    deci nu exista "DONATIE BENEVOLA"!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.