Diletto Musicale – concerte în biserica fortificată Prejmer

Începând cu 29 iulie biserica cetăţii fortificate din Prejmer va găzdui cea de-a XIV-a ediţie a festivalului Diletto Musicale. În fiecare duminică, până pe 26 august, de la ora ora 17:00, Biserica Evanghelică C.A. Prejmer, împreună cu Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Fundaţia „Siebenbürgisch-Sächsische Stiftung“, vă aşteaptă la concertele camerale.

Promovează şi tu pe Facebook, prietenii tăi merită să afle 😉

Concertul de deschidere va fi susţinut de către un ansamblu cameral din Sibiu format din: Klaus-Martin Philippi (oboi), Ciprian Dancu (clarinet), Szilárd Albert şi Irina Dancu (viori), Alina Stavăr (violă) şi Kurt Philippi (violoncel). Aceştia vor intrepreta un cvartet şi un cvintet de W.A. Mozart şi lucrări pentru oboi şi clarinet.

Diletto Musicale doreşte a fi acel festival în care cultura se poate manifesta într-un spaţiu ce îmbină armonios autenticitatea, valoarea, istoria, spiritualitatea şi siguranţa, între zidurile bisericii fortificate Prejmer. Atmosfera deosebită creată de cadrul în care manifestările au loc este acompaniată de simplitatea rurală, de oportunitatea excursiei în afara oraşului, şi completată de sucul de corcoduşe ce este servit după fiecare concert.

Întâlnirea publicului cu muzica de cameră în liniştea şi meditaţia ei este încununată de posibilitatea unui contact direct între spectator şi artişti, ceea ce face din Diletto Musicale un festival fără etichete dar cu ţinută. În contextul astfel format, artiştii au plăcerea de a oferi şi muzica din tradiţiile locale, făcând cunoscută istoria muzicală a regiunii.

Festivalul s-a născut din dorinţa de a activa şi aici în România, după modelul occidental, tradiţia concertelor în zona rurală şi cu precădere în biserici deosebite, cu acustică minunată, într-un  ambient istoric. Biserica din Prejmer s-a încadrat perfect în aceste cerinţe şi astfel, din anul 1999 au avut loc 11 ediţii cu peste 50 de concerte. În ultimii ani media de participare a fost de cca. 80-100 persoane per concert, intrarea liberă fiind un semn al invitaţiei adresate tuturor. Publicul prezent a avut ocazia de a aduce mulţumiri prin donaţia benevolă de la sfârşitul fiecărui concert.

Diletto Musicale este unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică clasică din perioada verii în Transilvania şi cu siguranţă cel mai important festival rural de acest gen din judeţul Braşov, reunind artişti din ţară (Braşov, Sibiu, Cluj, Bucureşti, Harghita) dar şi din străinătate (Italia, Germania, Elveţia). Din anul 1999 au avut loc 13 ediţii cu aprox. 60 de concerte. În ultimii ani media de participare a fost de cca. 80-100 persoane per concert, intrarea liberă fiind un semn al invitaţiei adresate tuturor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s