Poveste de patrimoniu cu final fericit

După jumătate de secol de absenţă din viaţa oraşului, clopotul din turnul Casei Sfatului a fost adus în atenţia braşovenilor, în anul 2009, de către Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre în cadrul festivalului Musica Coronensis 2009. Atunci a fost acţionat manual de către o persoană, glasul clopotului umplând din nou Piaţa Sfatului. Deoarece mecanismul ceasului era incomplet.legăturile care acţionau clopotul nu mai puteau fi făcute. S-a observat necesitatea restaurării ceasului şi astfel s-a ajuns la un parteneriat public-privat prin care să se poată acoperi costurile acestei acţiuni.

Prima etapă a fost demararea proiectului “Pentru clopotul nostru”, în care Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov au organizat, la sfârşitul anului 2009, o serie de evenimente culturale menite să adune fondurile necesare reabilitării ceasului şi clopotului. Cele două concerte din Turnul Alb şi Casa Sfatului au reuşit să strângă suma de 1570 lei, bani donaţi de spectatori.

În urma mediatizării proiectului, compania VELUX România s-a alăturat, în calitate de sponsor, acestui demers prin care cel mai vechi clopot al Braşovului să se audă din nou după 50 de ani.

Întreaga poveste cu final fericit o puteţi citi şi vedea  în cadrul expoziţiei „Patrimoniu. Tradiţie. Restaurare” (1-5 august, Piaţa Sfatului, Braşov)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.