Există tineri care mai cântă Bach

Nu mă refer la cei din şcolile/liceele/facultăţile de muzică, ci de amatorii care acceptă cu plăcere frumoasa provocare de a cânta lucrări de Johann Sebastian Bach.

Pentru a-şi respecta numele, Jugendbachchor (Corul de Tineret „Bach” al Bisericii Negre) va prezenta la concertul de la Diletto Musicale Motetul nr. 6 „Lobet den Herrn, alle Heiden” pentru cor (SATB) şi Continuo. Duminica aceasta, 26 august, de la ora 17:00, veţi avea ocazia să ne ascultaţi în biserica cetăţii Prejmer, la concertul vocal-instrumental pregătit alături de Orchestra de Cameră din Miercurea Ciuc.

Foto: Bela Benedek

Cum am spus şi în anii trecuţi, pentru Jugendbachchor concertul de la Prejmer este punctul de referinţă al fiecărui an muzical. Indiferent dacă există un turneu, o invitaţie de a participa la un concert în alt oraş sau Braşov, cântarea din frumoasa biserică fortificată este în centrul interesului nostru muzical.

Dacă veţi fi prezenţi duminică (începând cu ora 16:30 pentru a prinde locurile cele mai bune, pentru că de fiecare dată biserica devine neîncăpătoare) veţi avea ocazia de a asculta un program divers cu muzică din barocul timpuriu (Jacob Handl), baroc (Bach), romantică (Dvořák), modernă (Franz Biebl), contemporană (Karl Jenkins), negro spiritual (I can tell the world) şi gospel. Vor fi şi lucrări instrumentale şi a cappella, mai vioaie, mai interiorizate, mai în forte sau mai în piano, pe gusturile tuturor 🙂

EDIT: Bineînţeles, ca şi până acum, intrarea este liberă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.