Cvartetul Gaudeamus în concert la Biserica Neagră

Pentru ultimele două concerte din cadrul Stagiunii estivale de orgă de la Biserica Neagră, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov a pregătit două evenimente muzicale speciale care să încheie stagiunea 2012. Concertul de marţi, 18 septembrie, de la ora 18:00, se doreşte a fi o aniversare muzicală a celei de-a 60-a stagiuni a concertelor de orgă, cât şi a celor 25 de ani de activitate ai cvartetului Gaudeamus al Filarmonicii Braşov.

Bodendorf orgel
Foto: Steffen Schlandt

Lucia Neagoe (vioara I), Raluca Irimia (vioara II), Leona Varvarichi (violă) şi Sebastian Vîrtosu (violoncel) acompaniaţi la orga din Buneşti de Steffen Schlandt, vor interpreta lucrări pentru cvartet de coarde şi orgă ale unor compozitori precum Georg Friedrich Händel, Johann Georg Albrechtsberger, Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn  sau Paul Richter.

Cvartetul Gaudeamus (sursa: iubescbrasovul.ro)

Ultimul concert al stagiunii va avea loc marţi, 25 septembrie, ora 18:00, cu participarea organiştilor Paul Cristian, Eckart Schlandt şi Steffen Schlandt. Ca şi în anii trecuţi ei vor cânta la cele trei orgi din Biserica Neagră, iar la sfârşitul concertului cei prezenţi vor avea posibilitatea de a vedea, în premieră, stadiul lucrărilor de restaurare la orga din Rupea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s