Trei orgi îi vor cânta rămas-bun órgii din Buneşti

Un concert special va avea loc la Biserica Neagră sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:00: şapte organişti vor cânta la cele patru orgi care se află în acest moment în biserică.

Pe rând, orga din Rupea (1699), orga Hesse (1861), orga din Buneşti (1805) şi orga Buchholz (1839) vor delecta prin sonoritatea lor, în acustica Bisericii Negre, urechile celor prezenţi. Muzicienii care vor cânta sunt: Erich Türk (Cluj-Napoca), Dan Racoveanu (Bucureşti), Marcel Costea (Bucureşti), Horia, Elena şi Paul Cristian (Braşov), Eckart şi Steffen Schlandt (Braşov). Repertoriul va fi unul foarte divers, la fel cum va fi şi paleta de culori sonore a celor 4 orgi.

În acelaşi timp, organizarea acestui eveniment muzical reflectă bogata activitate de restaurare a Atelierului de Construcţii de Orgi şi Tâmplărie de la Hărman. Toate cele patru orgi din Biserica Neagră au trecut prin mâinile meşterilor Ferdinand Stemmer şi Barbara Dutli, care au reuşit să le readucă la valoarea lor de odinioară.

Odată cu plecarea órgii din Buneşti la biserica Sf. Martin (ce se află în ultima etapă a restaurării) se va face loc pentru orga din Hamba, care se află în acest moment la atelierul din Hărman, ce va rămâne permanent în Biserica Neagră.

Concert_4orgi

Concertul va beneficia de proiectie video, astfel că publicul nu va trebui să se întoarcă înspre fiecare orgă în parte, şi va dura undeva la o oră (poate puţin peste). IMPORTANT pentru cei care vor să participe la concert: în biserică este mai frig decât afară, mai ales acum că s-a încălzit. Aşa că îmbrăcaţi-vă bine!

Biletul costă 8 lei şi se poate achiziţiona în săptămâna aceasta şi începând cu o jumătate de oră înaintea concertului.

Citeşte şi [Informaţiile oficiale]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.