Se caută oameni dornici de a susţine valorile Ţării Bârsei

Dacă ai fost măcar odată pe la bisericile fortificate din zona Braşovului ai rămas cu o impresie frumoasă şi cu dorinţa de a reveni. Culori, texturi, linii geometrice, sunete…toate te rup parcă pentru moment de tot ce înseamnă viaţa în secolul XXI şi îţi oferă o linişte interioară aparte. Cel puţin aşa simt eu de fiecare dată şi fac tot posibilul să experimentez cât mai des.

Festivalul Musica Barcensis este, începând din anul 2010, acea ocazie în care poţi să evadezi din agitaţia urbană şi să iei „o gură” de rural împletit cu istorie şi patrimoniu. Organizatorii, Bisericile Evanghelice C.A. din Hărman, Ghimbav, Râşnov şi Prejmer, cu sprijinul Fundaţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Forum ARTE, sunt în căutare de sponsori care să sprijinească acest eveniment ce va cuprinde în ediţia din acest an 15 concerte.

Dacă aveţi drag pentru acese valori locale, sau dacă aveţi printre cunoscuţi patroni / manageri / oameni cu buzunarul adânc care vor să susţină patrimoniul moştenit de noi toţi, acordaţi 2 minute acestei prezentări.

Header_Barcensis

După modelul festivalurilor regionale ce se bucură de tot mai mult succes în Europa, MUSICA BARCENSIS este o astfel de manifestare a Ţării Bârsei. Cu intenţia de valorificare a patrimoniului regional, festivalul oferă concerte în cadrul deosebit al bisericilor fortificate. Musica Barcensis a luat naştere tocmai pentru a aduce în atenţia iubitorilor de muzică orgile recent restaurate.

Concert_PrejmerFestivalul în cifre:

  • 3 ediţii, începând cu anul 2010
  • 4 orgi istorice, în 4 biserici fortificate incluse în circuitul muzical
  • 20 de solişti şi ansambluri muzicale din ţară şi străinătate
  • 46 de concerte desfăşurate în lunile iulie şi august

Harman

Festivalul propune braşovenilor şi turiştilor o plimbare muzicală în regiune, prin îmbinarea muzicii cu spaţiul patrimonial.
Paul Cristian

Coordonat de organiştii Paul Cristian şi Steffen Schlandt, din dorinţa de a imprima un nou suflu în viaţa culturală a Ţării Bârsei, MUSICA BARCENSIS a reuşit să ofere publicului o alternativă la concertele tradiţionale.

Musica Barcensis este o ocazie de a ne deconecta de la cotidian şi de a evada în timp. Sperăm ca acest festival să formeze o nouă cultură a experimentării patrimoniului din jurul nostru.
Steffen Schlandt

Concert_Ghimbav

MUSICA BARCENSIS poate continua numai cu implicarea şi sprijinul oamenilor care iubesc, apreciază şi se bucură de moştenirea culturală cu care au fost înzestraţi, ca locuitori ai acestor frumoase ţinuturi.

Dacă doriţi să vă alăturaţi festivalului şi  promovării acestor valori deosebite în calitate de sponsor, descărcaţi de AICI Pachetul de sponsorizare şi Formularul de înscriere.

Iată concertele din cadrul celei de-a IV-a ediţii (click pe poză pentru a vedea la dimensiune mare):

afis_barcensis_2013_site

Pentru detalii şi întrebări: office@forumarte.ro

Anunțuri

2 gânduri despre „Se caută oameni dornici de a susţine valorile Ţării Bârsei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s