Cum mi-a afectat greva RAT sănătatea

Cu siguranţă că nu atât de grav dacă aş fi depins de autobuz ca să ajung la muncă, pentru că sigur mă lua cu junghi la inimă că nu mai ajung şi după continua cu sistemul nervos.

În dimineaţa asta şoferii din prima tură (cea mai importantă în viaţa transportului în comun şi în viaţa locuitorilor unui oraş) şi-au băgat picioarele, nu în pedală, ci în programul normal al autobuzelor. Uite aşa au zis ei că fac grevă spontană şi i-au lăsat pe fraieri să aştepte mult şi bine în staţii.

Din fericire pentru mine eu merg pe jos la muncă, dar să nu credeţi că nu am fost afectat de grevă. Evident că oamenii au trebuit să ajungă cumva la şcoală/facultate/muncă şi au folosit singura alternativă: taxiurile (unii poate chiar au apelat la maşina proprie pe care de obicei o lasă parcată pt că nu au bani de combustibil). Ei şi când încep taxiurile să iasa toate pe străzi şi să oprească să ia şi să lase clienţii, evident că traficul se blochează.

Bailor_trafic
Când e blocaj pe str. Băilor sigur ceva e în neregulă

Şi te întrebi „Cum te afectează pe tine şi sănătatea ta, dacă tot zici că mergi pe jos la muncă?”. Tot blocajul ăsta al traficului a făcut ca str. Băilor, de obicei o străduţă liniştită pe care cobori agale şi fără stres spre centru, să fie înţesată de maşini care aşteaptă să treacă de centru vechi. Păi cum să nu îmi afecteze sănătatea toate noxele pe care trebuie să le inhalez de-a lungul întregii străzi! Aşa că le „mulţumesc” minunaţilor burtoşi ascultători de manele că exact în dimineaţa asta au hotărât să apeleze la democraţie…

Acum, lăsând acest aspect la o parte, şoferii cu greva lor nu rezolvă mai nimic. Din contră: azi le-au făcut cadou taximetriştilor un profit frumuşel (*plot twist* Dacă întreaga grevă e de fapt o conspiraţie a taximetriştilor nemulţumiţi de preţul mic pe km?). Şi dacă stai să te gândeşti un pic, şoferii şi-au făcut un deserviciu: câteva ore de neproductivitate la 100% în firmele braşovene duce la o scădere a profitului acestora pe ziua de azi, ce se va resimţi în impozitul pe care firmele îl dau la bugetul local, buget de unde chiar şoferii primesc salariile. Bam!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s