Trecutul în centrul atenţiei

Înainte de toate, trebuie să-mi încep articolul cu o confesiune:

ConfessionPe lângă asta, cunoştinţele mele despre ce este Biserica Neagră, care este istoria ei şi din jurul ei, ce se întâmplă în prezent acolo, toate acestea erau ceva foarte ambiguu în mintea mea de adolescent în anul 2005. Din fericire am fost „racolat” de două prietene în Jugendbachchor (Corul de tineret Bach al Bisericii Negre) şi de atunci lucrurile s-au schimbat radical din punctul de vedere al ignoranţei mele pentru acest simbol al Braşovului.

Sunt convins că sunt mulţi braşoveni, de vârste chiar mai înaintate care n-au intrat în viaţa lor în Biserica Neagră şi se găsesc adesea să le spună rudelor care vin în vizită la Braşov, în timp ce se plimbă prin centru, că este biserică catolică, că are o orgă mare cu 400 tuburi sau că este un muzeu adminstrat de stat.

Din dorinţa de a le oferi braşovenilor ocazia de a descoperi ce a fost şi este Biserica Neagră, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov va desfăşura şi în această vară seria de ghidaje tematice „Trecutul în centrul atenţiei”. Săptămânal puteţi să aflaţi detalii noi şi interesante în cadrul celor 4 ghidaje ce vor avea loc între 12 iunie – 26 septembrie, în fiecare miercuri, de la ora 17:oo.

Trecutul in centrul atentieiSăptămânal aveţi posibilitatea de a afla amănunte despre orga Buchholz a Bisericii Negre şi de ce este ea aşa de specială (chiar veţi putea auzi sunetele ei aparte), ce este cu toate covoarele din biserică, de ce sunt stranele aşa de valoroase, cum arată cel mai mare clopot mobil din România, cum a fost el turnat şi urcat în turn, cum se desfăşoară slujbele în Biserica Neagră, de ce este Honterus atât de important pentru Braşov şi Transilvania şi multe altele.

Locurile pentru fiecare ghidaj sunt limitate: 20 de persoane. Aşa că va trebui să vă înscrieţi în prealabil dacă vreţi să participaţi, la datele de contact de pe afiş. Biletul de participare este 8 lei.

Primul ghidaj va fi făcut de organistul Steffen Schlandt, miercuri 12 iunie. 

Ghidaj_orga_12iunVezi şi Informaţiile oficiale

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s