Descoperă sufletul Transilvaniei

EKR_Logo_4cPe scurt despre ce e vorba: în schimbul unei donații de 50 lei intri în posesia pașaportului de vacanță, o legitimație nominală care îți oferă acces liber la 24 biserici fortificate din Transilvania. Până în 31 octombrie 2013 ai ocazia de a vizita, pe baza acesui pașaport, bisericile din Biertan, Axente Sever, Cristian, Cisnădie, Hosman, Cârța, Mediaș, Moșna, Cisnădioara, Turnișor-Sibiu, Stejărișu, Dupuș, Valea Viilor (jud. Sibiu), Bărcut, Cincu, Hărman, Cincșor, Biserica Neagră Brașov, Seliștat, Prejmer (jud. Brașov), Sebeș (jud. Alba), Archita, Biserica din Deal Sighișoara, Apold (jud. Mureș). Achiziționând acest pașaport pui umărul la promovarea și conservarea patrimoniului moștenit de la sași.

Vezi răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de proiect.

Datele de contact de la bisericile fortificate incluse în proiect pentru turiștii interesați.

Cârța

Pe larg: Biserica Evanghelică C. A. a pregătit încă din toamna anului 2012 inițiativa de promovare a bisericilor fortificate din Transilvania prin încurajarea și susținerea activităților locale turistice și lansarea brandului “Descoperă sufletul Transilvaniei” (“Discover the soul of Transilvania”). Intenția Bisericii Evanghelice C. A. din România este de a unifica eforturile locale de promovare turistică și întreținere a bisericilor fortificate, biserici care acoperă zona geografică de la Orăștie (jud. Hunedoara) până la Prejmer (jud. Brașov).

Mălâncrav

Brandul “Descoperă sufletul Transilvaniei” se dorește o referință la autenticitatea și spiritualitatea interculturală care caracterizează până astăzi Ardealul. Brandul este integrativ și depășește limitele patrimoniului etnic săsesc. El are o importantă dimensiune europeană și este deschis tuturor celor care vor să dezvolte zona în același sens turistic – cultură, natură, autenticitate. Etalonul turistic este Biserica Neagră din Brașov. Ea a atras în 2012 peste 200.000 de turiști. Celelate biserici, cum ar fi bisericile fortificate din patrimoniul mondial UNESO (Prejmer, Darjiu, Saschiz, Viscri, Valea Viilor, Câlnic și Sighișoara), au același potențial turistic ridicat, dar încă nu sunt suficient de bine cunoscute, ceea ce duce la un trafic turistic redus – un dezavantaj nu numai pentru respectivele biserici fortificate, ci și pentru economia localității și a zonei.

Cisnădioara

În momentul de față, în Țara Bârsei sunt situate bisericile care atrag cei mai mulți vizitatori din toată Transilvania. Astfel la Biserica Neagră s-au înregistrat în 2012 180.000 de turiști, la care se adaugă 20.000 spectatori ai concertelor estivale. Aceste date plasează Biserica Neagră în fruntea celor mai vizitate biserici din Transilvania. La rândul ei, biserica fortificată de la Prejmer a fost cea mai vizitată biserică-cetate din Transilvania, având 35.000 de turiști în 2012. Următoarea clasată este biserica de la Biertan cu 30.000 de biletet vândute în 2012.

Biserica Evanghelică C. A. din România își propune să promoveze intern și internațional acest patrimoniu cultural încă nedezvoltat. In sezonul turistic 2013, promovarea are loc prin publicitate extinsă, printr-o aplicație smartphone (“Die Siebenbürgische Kirchenburgen-landschaft”/”Peisajul bisericilor fortificate din Transilvania”) și printr-un pașaport de vacanță care oferă acces ușor și financiar avantajos la 24 de biserici fortificate (germ: “Ferienpass”). Promovarea bisericilor fortificate este susținută de profesionalizarea serviciilor (instructajul ghizilor onorifici, reglementarea accesului, cazare in locații specifice) și diversificarea ofertei turistice pe plan local (expozitii, concerte, serbări tradiționale, pelerinaje, recepții în cetăți cu produse tradiționale).

Criț

Biserica Evanghelică C. A. își propune pe termen scurt realizarea unei mai bune percepții turistice a bisericilor fortificate si ale localităților respective, diversificarea ofertei culturale locale si extinderea sezonului turistic la bisericile fortificate până în luna octombrie/noiembrie. In acelaș timp, ea urmărește includerea în circuitul turistic a noi obiective turistice.

Citește informațiile oficiale complete AICI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.