Ce să faci într-o zi de 1 Decembrie?

Nu am crezut niciodată în patriotismul sezonier, iar cu facebook-ul ăsta mi-am dat seama că suntem primii la dragostea de ţară prin degete ridicate şi împrăştiere de imagini, dar nu ştiu câţi/câte s-ar sacrifica pentru acest teritoriu şi popor. Cred că patriotismul se vede în atitudinea pe care o ai faţă de România în cele 364 de zile de până în 1 Decembrie şi mai ales în faptele tale…părerea mea.

Spre exemplu, eu am ales să fiu un soi de patriot duminica asta, de 1 decembrie, vizitând un colţ de ţară şi bucurându-mă de frumuseţea locului 🙂 Am fost împreună cu cei din Corul Bach al Bisericii Negre la Biserica evanghelică fortificată din Buneşti (proaspăt restaurată) unde am cântat cu ocazia primului Advent. Nu, n-am cântat „Treceţi batalioane române Carpaţii” sau „Noi suntem români”, nici măcar „Deşteaptă-te române”. Am cântat împreună cu oameni calzi, într-o biserică frumos de rece, cântece care transmit acea nerăbdare plină de foc a întrezăririi unei Speranţe, unei Lumini care să ne scoată din bezna prin care bâjbâim. Partea faină este că Lumina a venit, iar noi trebuie doar să ne reamintim să ne uităm înspre ea.

Cam aşa a fost şi la Buneşti: o zi cu Lumină caldă. Pozele surprind prea puţin atmosfera, dar vă las să completaţi cu imaginaţia şi inima voastră.

0102030405070809101112

 

Reclame

Un gând despre „Ce să faci într-o zi de 1 Decembrie?

  1. Cu toate că am fost doar în trecere (2 melodii), în biserică se putea simții o atmosferă caldă (chiar dacă înauntru era aceeași temperatură ca și afară).
    Cât despre interpretare, jos cu pălăria!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.