Sfat pt. politicieni: investiţi în sport

Dacă aş fi politician şi aş fi la putere, aş mări considerabil bugetul alocat sportului. De ce? A, nu pentru că m-ar interesa educaţia copiilor în direcţia asta, nu pentru că este o componentă importantă în dezvoltarea tinerilor, nu pentru că mi-ar păsa de talentele care se irosesc…ar fi doar un mod prin care să distrag atenţia populaţiei de la problemele mai grave ale existenţei mioritice (vezi cele de mediu, economice, sociale, medicale şmd).

Hai să vă şi explic – fără pretenţia de a avea vreo expertiză în domeniu – de unde până unde această idee năstruşnică: duminică, o fată care a strâns din dinţi şi a transpirat mii de ore, privându-se de distracţii, „feisbucheală” şi alte cele, a câştigat un turneu important de tenis. Coincidenţa face ca ea să fie româncă şi să vină în atenţia cetăţenilor ţării într-un moment în care aceştia nu au mai avut de mult un motiv de mândrie că trăiesc pe aceste plaiuri.

Vedeţi voi, au apus de mult timpurile în care ne băteam în pieptul mândru de român că am câştigat nu ştiu ce bătălie prin vreo mlaştină prietenoasă nouă şi duşmănoasă inamicului. Au trecut de mult vremurile în care ne puneam la scandămberg cu alt popor ca să-i arătăm noi cine-i mai şmecher şi cine are mai multe resurse militare. Ce mai, nu mai sunt dom’le războaiele cum erau odată!…

În schimb lumea modernă a început să antreneze un alt tip de războinici pe care să-i arunce-n luptă pentru egoul patriotic…de fapt sunt mai aproape de tipul gladiatorilor, dar fără frica de moarte (bine, poate doar pe la noi prin ţară, aia de foame). Şi aceşti războinici sunt sportivii. De fiecare dată o confruntare între o echipă (sau un sportiv) a unei ţări contra alteia sau altora poartă cu sine încărcătura asta a bătăliei între naţiuni. Emoţii, pasiuni, strigăte barbare, pumni ridicaţi în aer, priviri trufaşe…toate acompaniază o victorie (termenul în sine vine din domeniul militar).

halep
Cursa pentru Like-uri şi Share-uri începe de la „jurnaliştii sportivi”

Românul nostru, nemaiavând eroi naţionali asupra cărora să-şi transpună trăirile lor (din canapea), au devenit dintr-o dată mari împătimiţi ai tenisului şi fanii nr. 1 ai Simonei (pe care mulţi o ştiau doar după căutările pe google pentru versiunea „before”). Au început să dea Like şi Share într-o veselie, chiar dacă habar n-au „de ce câştigă mereu fata asta doar cu 6?….nu putea să-i dea şi ea mai mult?”. Au început să mulţumească, să felicite, să apeleze la sentimentul colectiv, ca o chemare la arme.

Păi cum să nu te foloseşti de astfel de momente pentru a deturna atenţia oamenilor de la adevăratele realităţi ale naţiunii? Deci, domnilor politicieni aflaţi la putere, eu vă dau un sfat cu bătaie lungă: investiţi banii noştri (de la buget) în sport pentru a forma gladiatori moderni cu care să alimentaţi spiritul patriotic. Poporul va fi mulţumit, va fi fericit, va fi euforic şi pe lângă alzheimer se va pricopsi şi cu orbire la furturi şi înşelăciuni.

PS: Dragi „suporteri” peste noapte, vă rog să nu mai vorbiţi la persoana I plural când amintiţi de victoriile Simonei Halep. Chiar nu aveţi nicio contribuţie la performanţa ei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.