Johannespassion ca’n timpul lui Bach

UPDATE: Toate cele 650 de bilete gratuite puse la dispoziţia publicului s-au epuizat! Cei care aţi reuşit să vă luaţi biletul sunteţi aşteptaţi începând cu ora 16:15 să vă găsiţi locul cel mai bun. În Biserică vor fi în jur de 17-18 grade Celsius, deci fiecare să se îmbrace după termostatul său interior 🙂

La 290 de ani de la prima intarpretare a oratoriului Johannespassion (Patimile după Ioan) în anul 1724 în Nikolaikirche din Leipzig, braşovenii au ocazia de a asculta această lucrare muzicală aşa cum au făcut-o contemporanii lui Bach. În Vinerea Mare, slujba găzduită de Biserica Neagră este deschisă tuturor doritorilor care au plăcerea de a se opri din fuga zilnică pentru a medita la ultimele momente din viaţa lui Isus, aşa cum apar ele relatate de evanghelistul Ioan. Începând cu ora 17, cei prezenţi în Biserica Neagră vor merge pe urmele lui Isus acompaniaţi de muzica lui Bach, făcând un popas meditativ între cele două părţi ale oratoriului. La fel ca în timpul lui Bach, după prima parte preotul Martin Meyer va ţine o scurtă predică prin care cei prezenţi vor putea pătrunde mai profund în semnificaţia jertfei Mielului.

Afis_Johannes-PassionCei care vor să fie parte acestui moment special, sunt invitaţi cu drag vineri 18 aprilie, de la ora 17. Intrarea este liberă, pe baza unui bilet ce se poate procura de la intrarea în Biserica Neagră sau de la Biroul Parohial (P-ţa Sfatului 17), până miercuri, 16 aprilie, în perioada de vizitare a bisericii. Sunt puse la dispoziţie 650 de bilete, deci este important să ridicaţi biletele din timp. Întreaga slujbă va dura aprox. 2 ore şi 30 de minute, iar dacă veţi veni e bine de ştiut că în Biserica Neagră e încă răcoare.

Textul oratoriului, tradus în limba română, va fi proiectat, la fel şi textul scurtei predici dintre cele două părţi. Sunt convins că dacă veţi fi prezenţi veţi avea o experienţă specială, retrăind în acelaşi timp patimile Mântuitorului, cât şi experienţa ascultătorilor prezenţi în Nikolaikirche în 1724.

Citeşte şi Informaţiile Oficiale

Reclame

4 gânduri despre „Johannespassion ca’n timpul lui Bach

    1. Da, este un bilet de 0 lei 🙂 Accesul se face doar pe baza biletului ridicat in prealabil de la casa de bilete, asta pentru a-i responsabiliza pe cei care doresc sa participe la slujba.

      1. 🙂 sau pt a se contoriza participantii si a se evita supraincarcarea bisericii… Multumesc pt explicatie! E un eveniment complex si cred ca va reusi sa ne inalte sufletele. Mult succes organizatorilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.