Citatul contravenţional

Din totdeauna am fost scos din sărite de sublinierile şi notările făcute în cărţile pe care le împrumutam de la bibliotecă. Aseară, stând liniştit în pat, mi-a venit o idee: ce-ar fi să iau la întâmplare cărţi de la secţia împrumut a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov şi să văd ce subliniază needucaţii care au impresia că e în regulă să faci însemnări personale în bunuri publice. Aşa că m-am hotărât să încep o serie de postări săptămănale în care să descoperim ce interese au contravenienţii intelectuali. (În regulamentul oricărei biblioteci vei găsi un articol care spune ceva de genul: Utilizatorii au obligaţia să protejeze publicaţiile pe care le primesc spre consultare, să nu facă însemnări, sublinieri sau să desprindă pagini, să nu ia notiţe pe cărţi sau periodice)

În fiecare miercuri voi posta un articol în categoria „Citatul contravenţional”, conţinând prima propoziţie/frază sau primul paragraf subliniate în cărţi împrumutate de la bibliotecă. Voi lua, la întâmplare (sau mai de grabă după cum va fi atras ochiul meu de cotorul cărţii), fără a da importanţă titlului sau autorului, cărţi de la cât mai multe categorii ale secţiei împrumut a Bibliotecii Judeţene şi vom descoperi împreună ce idei au fost subliniate de-a lungul timpului de braşoveni.

Primul citat contravenţional:

Pe de altă parte, împărţirea propoziţiilor în adevărate şi false pare incompletă, fiincă în faţa unei afirmaţii noi putem lua nu numai două atitudini: de a o accepta – fiindcă e adevărată – şi de a o respinge – fiindcă e falsă – ci şi o a treia: atitudinea de îndoială.

Citat_Moisil

„Încercări vechi şi noi de logică neclasică” de GRIGORE C. MOISIL, Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1965

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s