Bach is always in „showbiz” la Braşov

Zoli Toth e unul dintre „băieţii care băteau în butoaie” la SISTEM şi, din fericire pentru cultură, dă cu beţele şi în instrumente clasice/convenţionale. Acum aprox. o lună am aflat de turneul „Bach in ShowBiz” pe care îl desfăşoară alături de alţi muzicieni şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă uit la calendarul turneului pentru a vedea dacă ajunge şi în Braşov. Şi ce să vezi? Ajunge 🙂

Vinerea asta, 23 mai 2014, de la ora 19:00, Sala Patria va găzdui spectacolul în care teme celebre din muzica lui Bach sunt incorporate într-un show multimedia.

Bach in ShowBizNu aş vrea să pun presiune pe umerii lui Zoli, însă trebuie să-i atrag atenţia că urmează să concerteze într-un oraş care nu e deloc străin de muzica lui Bach. Fără să mă hazardez, pot spune că Braşovul este unul dintre oraşele în care se cântă cea mai multă muzică de Bach din România (cel puţin în timpul verii, în cadrul Stagiunii concertelor de orgă de la Biserica Neagră, se aude cel puţin o piesă de Bach în fiecare săptămână, timp de 4 luni). Din fericire targetul turneului vizează un public mai nepretenţios şi nescorţuros, care nu ajunge prea des la concertele de la Biserica Neagră. Din punctul ăsta de vedere e fain conceptul turneului: un mod în care generaţia „smart” (ca să nu zic dumb) intră în contact cu muzica – plictisitoare pentru ei – lui Bach.

Dacă vreţi să mergeţi la concert trebuie să ştiţi că biletele s-au pus în vânzare la Opera Braşov (Str. Române nr. 51, tel. 0268/419.380), iar preţul unuia este de 20 de lei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s