Expoziţie despre istoria Bisericii Negre

Dacă eşti braşovean şi încă nu ai intrat în Biserica Neagră, noua expoziţie despre istoria bisericii este pretextul ideal pentru a o face. Acum ai la dispoziţie o expoziţie completă care te va elucida odată pentru totdeauna „care-i faza cu Biserica Neagră”. E un must see pentru a putea da informaţii corecte şi a povesti chestii interesante prietenilor şi rudelor tale care te vizitează şi te întreabă „Şi cu biserica asta ce e? De ce-i spune ‘Biserica Neagră’? Cui aparţine?” şmd

Dacă eşti turist, poţi intra cu încredere în Biserica Neagră, având garanţia că pe lângă experienţa vizuală îţi vei îmbogăţi şi cunoştinţele şi vei înţelege mai multe despre Braşov şi rolul Bisericii Negre în istoria acestui oraş.

Noua expoziţie oferă nu doar o trecere în revistă cronologică a istoricului construcţiei, ci prezintă şi spiritualitatea ce stă la baza arhitecturii şi a amenajării interioare, permiţând totodată vizitatorilor să pătrundă în resorturile vieţii parohiale aşa cum s-a desfăşurat aceasta de-a lungul secolelor. Expoziţia este completată de o secţiune dedicată copiilor în care aceştia vor face cunoştinţă cu istoria Bisericii prin intermediul unor ilustraţii realizate de mână, concepute special pe înţelesul lor.

Citeşte informaţiile oficiale despre expoziţie AICI

Cronologie
Primul panou conţine o cronologie a celor mai importante evenimente din istoria Bisericii
Detalii
Întreaga expoziţie este în trei limbi: germană, română şi engleză
Imagini arhiva
Veţi putea vedea inserate imagini de arhivă cu detalii interesante ale Bisericii

O veste bună este că vizitatorii care vin împreună cu copiii vor putea citi în linişte informaţiile de pe panouri, deoarece odraslele lor vor urmări picturile prin care istoria bisericii este ilustrată pe gustul lor (sub fiecare panou este o fâşie poziţionată la nivelul ochilor celor mici; vezi poza 2).

Pictura
Montarea orgii Buchholz şi urcarea clopotului în turnul bisericii

O altă parte a expoziţiei conţine informaţii despre cine a fost Johannes Honterus şi ce contribuţii a avut el la istoria Bisericii Negre şi a Braşovului.

Honterus
Panoul dedicat umanistului şi reformatorului Johannes Honterus se găseşte în pronaosul din partea stângă (cum se intră în biserică)

Pentru a veni în întâmpinarea turiştilor care dores să cunoască mai multe detalii despre obiectele, detaliile arhitectonice şi picturile din Biserica Neagră, au fost montate puncte de informare (tot în trei limbi) plasate în diferite părţi ale bisericii, care oferă informaţii complete.

infoExpoziţia este inclusă în biletul de intrare în Biserică. Detalii despre program şi tarife aici: www.honterusgemeinde.ro/ro/vizitare/

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.