Unii încă mai cred în cultură

Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile la Festivalul MUSICA BARCENSIS Ediţia a V-a, care va debuta sâmbătă, 5 iulie. Cu fiecare ediţie, pentru că dorim să aducem în fiecare an ceva nou care să contribuie la dezvoltarea festivalului, suntem mereu într-un stres atunci când plănuim desfăşurarea evenimentelor: „De unde face rost de bani?” Idei sunt multe şi îndrăzneţe, dar după ce începi să le pui pe hârtie şi să faci calcule de costuri…îţi dai seama că trebuie să tai multe de pe listă.

Anul acesta, Fundaţia ForumARTE (coordonatorul organizării festivalului), a încercat să obţină o finanţare prin programul Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi, cu toate că a obţinut un punctaj bun (91,33 puncte din 100), nu s-a calificat pentru finanţare. Din acel moment echipa de organizare s-a pus pe treabă şi a început căutarea de sponsori care să fie dispuşi a investi în cultură. Din fericire s-au găsit oameni care deţin afaceri sau se află în poziţii cu putere de decizie pentru a sponsoriza un eveniment cultural.

De obicei sponsorii, care nu contribuie cu „bani de fursecuri” ci cu sume care pot acoperi transportul unui ansamblu din străinătate (de exemplu), se mulţumesc prin apariţia logo-ului firmei pe afişe, flyere, programe de sală sau pe site-ul festivalului şi vin cu solicitări decente pentru organizatori în ce priveşte vizibilitatea. Mă întrebam „De ce oare nu ne cer mai mult?”, însă răspunsul mi-a venit imediat în minte: pentru că ei sunt unii dintre cei care încă mai cred în cultură ca parte a experienţei umane. Mă uit la numele sponsorilor de anul acesta şi văd că majoritatea vin din sfera tehnică şi îmi dau seama că pentru oamenii care sunt în spatele acestor firme cultura este alternativa-contrapondere la viaţa de zi cu zi de la muncă.

Aşa că îmi fac un pic de timp şi spaţiu pentru a mulţumi personal (nu că ar avea vreo valoare pentru ei) sponsorilor: BIT Software, Preh România, Alukönigstahl, Total Electric, Flashnet, Raiffeisen Bank

Flyer-BarcensisMai sunt partenerii care au pus la dispoziţie serviciile lor sub formă de sponsorizare pentru a da un ajutor în implementarea cu succes a acestui proiect cultural: Hotel Kolping, Residence Hirscher, Pensiunea Luiza

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s