„Bi-zebra”. Un nou tip de parcare în Braşov

Pe la Braşov nu mai e de mult o noutate parcarea pe trecerea de pietoni. Suntem civilizaţi, avem toţi maşini, şi parcăm pe unde apucăm pentru că vrem să ajungem cu maşina până în scaunul de la birou sau pe canapeaua din faţa televizorului, dacă se poate.

Ne plângem de multe ori de nesimţirea şoferilor bucureşteni care s-au obişnuit să parcheze pe unde găsesc şi am văzut multe articole despre „bizoni”. E bine că ne luăm de intruşi, dar să stăm liniştiţi că îi avem pe-ai noştri. Azi mă întorceam spre casă când, în Piaţa Unirii (cea care este un haos rutier total, deoarece este un nod de circulaţie şi zonă comercială în acelaşi timp, unde există locuri de parcare cât degetele de la două mâini), observ minunăţia de mai jos:

IMAG1770

IMAG1771Acolo e o zonă de parcare pentru 4 locuri de taxiuri, care începe după taxiul alb (şi el parcat neregulamentar pe trecere) din a doua poză. Deci cum să reuşeşti performanţa de a parca simultan pe două treceri de pietoni?… Îmi rezerv dreptul de a numi acest nou tip de parcare, care ar trebui introdus în manualele de educaţie rutieră, parcarea bi-zebră. Mai poţi adăuga ceva?…

PS. Am ales să blurez jumătate din număr (am lăsat să se vadă că-i „de-al nostru”) pentru a menţine o minimă decenţă: dacă el/ea ca şofer nu a arătat respect, să nu răspundem totuşi cu aceeaşi monedă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.