Una zicem…alta facem

Degeaba nenea Iohannis doreşte să vină cu un nou mod de a conduce şi a face politică în ţărişoara noastră dacă cei care sunt în spatele său, pe lângă sau sub el nu înţeleg nimic altceva în afară de să facem bine ca să nu fie rău, să avem grije de ai noştri, să furăm dar să mai şi dăm să nu se prindă fraierii. Degeaba dă indicaţii, dacă sinapsele care ar trebui să lege undele sonore de neuronii din lobul frontal nu există.

Cu o zi înainte de alegeri, vizavi de sediul ACL (proaspăt PNL cu steluţe) stătea parcată maşina primarului Braşovului fix în staţia de autobuz. Ca să fim clari: dacă avea loc, parca pe prima badă de pe sensul opus, fix în dreptul sediului, însă de data asta erau alţi „lideri responsabili” cu maşinoacele acolo şi nu mai era loc. Ironia face ca în spaţiul de afişaj al staţiei RAT să fie chiar Herr Iohannis şi a sa „Românie a lucrului bine făcut”…sună bine, nu? Până la practică, vorba bardului poeziei româneşti: „…mii de ani i-au trebuit….”

parcare-scripcaru

Chiar stăteam şi mă gândeam: oare dacă judele (corespondentul administrativ din perioada medievală şi cea modernă a primarului de azi) Michael Weiss şi-ar fi lăsat calul pe unde apuca atunci când avea treabă prin Stadt, oare ar mai fi găsit 300 de tineri care să-l urmeze în bătălia de la Feldioara până la moarte?

Şi ca bonus, peste cine credeţi că dau când mă duc duminică dimineaţă la vot: harnicul meu vecin de cartier Scripcaru George, mândru primar al urbei. Pentru că la vot trebuie să vii musai cu maşina, parcarea s-a făcut, după cum vedeţi, pe partea carosabilă a străzii.

scripcaru-la-votPrin vară suprindeam în Piaţa Unirii o reuşită de proporţii a unui şofer: o parcare pe două treceri de pieton simultan! Atunci am aflat că posesorul superbei maşini nu este nimeni altcineva decât primarul. Acuma veţi zice că m-am apucat să-l pândesc şi să vânez minunăţiile astea. Nicivorbă, are doar ghinionul că sunt vecin cu el şi am treabă prin oraş în zonele unde are şi el.

Anunțuri

Un gând despre „Una zicem…alta facem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s