Vine vara bine-mi pare!

Fain ar fi să fie vorba aia de copil pe care îl așteaptă 3 luni de vacanță de vară!… Mă resemnez repede și încerc să iau partea bună a vieții de om mare care caută oportunitățile faine ale anotimpului.

Anul ăsta este pentru prima dată în 7 ani când nu voi mai fi implicat direct în desfășurarea Stagiunii estivale de orgă a Bisericii Negre. Pe lângă asta, la mai bine de 10 ani distanță, voi fi un simplu turist care va încerca să ajungă la cât de multe concerte poate, interpretate pe impresionanta orgă Buchholz de la Brașov.

Foto: Steffen Schlandt
Foto: Steffen Schlandt

Cam greu de ajuns în lunile iunie și septembrie, ca turist din afara Brașovului, când concertele vor avea loc în fiecare marți, de la ora 18:00. Dar avem mai multe șanse în iulie și august, când sunt concerte în fiecare marți, joi și sâmbătă, de la aceeași oră. (Iar pe brașoveni îi sfătuiesc ca măcar la un concert de orgă să își dea prilejul de a intra în Biserica Neagră, că e mai mare rușine să zici că nu ai intrat nici măcar o dată în simbolul orașului…)

Chiar dacă nu ești un cunoscător al muzicii de orgă sau al concertelor de acest tip, merită să-ți iei juma’ de oră (cât durează în medie un concert) să asculți sonoritățile spectaculosului instrument în acustica specială a Bisericii Negre. Biletul de intrare e 12 lei, iar partea faină este că elevii (care au la ei un carnet) și copiii până în 7 ani au gratuitate.

Reclame

2 gânduri despre „Vine vara bine-mi pare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.