Justițiarii din Estul Sălbatic

Din Estul Sălbatic al internetului, mai exact din România.

Tocmai ce-am citit știrea confom căreia soții Bodnariu au fost puși sub acuzare de autăritățile norvegiene pentru violențe împotriva copiilor. Informația a fost confirmată de avocații celor doi, care spun că aceștia (sau cel puțin soția) și-au recunoscut parțial vina.

Eu cred că numai datorită faptului că și-au recunoscut vina – fie și parțial – copiii le-au fost reîncredințați. Cel mai probabil, împreună cu avocații lor, au ajuns la o înțelegere cu autoritățile, mai ales că faptele nu erau dintre cele mai grave: au recunoscut, și-au asumat (parțial) vina, fiind conștienți că pe numele lor va începe o anchetă penală care va rezulta într-o posibilă amendă și participarea la ceva programe de „reabilitare” (cursuri, ședințe de terapie și alte cele).

Deci, după atâta timp, aflăm că oamenii au recunoscut că al lor comportament parental nu s-a potrivit cu legile norvegiene care stabilesc normele în care ești încadrat ca bun părinte. Dar noi, românii, de aici din țărișoara noastră unde curg laptele și mierea mioritice, ne-am luat de fund în sus și am făcut scandal. Ba că „Norway Return the children to Bodnariu Family”, ba să facem petiții online, ba să antagonizăm vestul și structurile sale lipsite de omenie, ba chiar să ieșim organizați pe străzi să strigăm „Eliberare!”.

Mare simț justițiar, n-ai ce-i zice! Și cum s-ar putea altfel, când ne scandalizăm că polițiștii încearcă să aplice legea și ne apucăm să ne luăm de ei sărind bezmetic în apărarea ălora care țipă mai tare.

Nu m-ar mira să văd lupta justițiarilor cu statul norvegian, partea a 2-a, când o sa ne apucăm de gâtul justiției, că doar pe Barnevernet l-am dovedit noi!

Apropo, tare sunt curios de cursul cazului și ce amănunte vor mai ieși la suprafață în timp. Chiar îi spuneam nevăstuicii că mi-e teamă să nu aflăm peste ani  lucruri cu adevărat triste despre deznodământul familiei, copiilor…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s